SONGÜL KONAR

“2020 YILINI ÇOK SIKINTILI GEÇİRDİK”

Taşımacı esnafının borçlu olduğunu ve hibe şeklinde destek beklediklerini dile getiren Demirkan, şunları söyledi:“Taşımacılık sektörü olarak Mart ayından beri koronavirüs tedbirleri ile hareket etmeye çalışıyoruz. Taşımalı eğitimde hizmet veren 150 tane arkadaşımız var. Pandemiden dolayı okullar kapalı ve servisçilerimiz çalışmıyor. Bazı fabrikalara hizmet veren servis araçları var onlarda tam kapasite çalışmıyor. Taşımacılık sektörünün yüzde 75’i durmuş durumda. Yüzde 25’ide daha az kapasitede çalışıyor. 2020 yılını çok sıkıntılı geçirdik. İnşallah 2021’ de bu salgın dünyada ve ülkemizde biter de bizde rahatlarız. Bu şartlarda esnafımızın işleri çok bozuk. Bugün minibüslere yönelik maske, mesafe ve hijyen denetimi yapılıyor. Onlarda yüzde 10 kapasitede çalışıyor.”

“DAYANMIYORUZ”

Minibüslere yönelik gerçekleştirilen denetimler sırasında hazır bulunan Demirkan, ticari taksilerinde büyük sıkıntı içinde olduklarını ve böyle giderse dayanma güçleri kalmadıklarını belirterek:“Bende taşımacılık yapıyorum. Şoförümün maaşını, sigortasını cebimden ödüyorum. Ne kadar dayanırsanız derseniz. Aslında dayanmıyoruz. Bankalara, Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatiflerine borçluyuz. Bize hibe olarak 25-30 bin TL gibi bir para verilmesi gerekiyor ki atlatalım bu süreci. Böyle giderse borcumuzu ödeyemeyeceğiz, sektörümüzdeki arkadaşların neredeyse yüzde 90’ı bankalarda kırmızı kalem görür,” diye konuştu.

Gazetecilerin işi bırakan oldu mu sorusuna cevap veren Demirkan: “Kontak manen kapandı zaten. Şimdiye kadar vergiden çıkan arkadaşlarla karşılaşmadık ama yardım bekliyoruz, destek bekliyoruz” dedi.