SONGÜL KONAR

“TRAFİK CEZALARI ARTIYOR”

2021 yılı içerisinde uygulamaya başlayacak ceza oranları hakkında bilgilendirmelerde bulunan Demirkan, “Yeni yılla birlikte ceza oranlarında artış yaşanacak. Bu çerçevede; emniyeti kemeri takmayana 144 TL, kırmızı ışıkta geçmek, seyir halinde cep telefonu kullanma ve hız sınırını yüzde 10 ve yüzde 30 oranında aşmak 314 TL, hız sınırı yüzde 30 ve yüzde 50 oranında aşmak 652 TL, hız sınırını yüzde 50’den fazla açmak bin 340 TL, alkolü araç kullanan ve ilk kez yakalanan sürücüye  bin 340 TL, ikinci kez yakalanan sürücüye bin 679 TL, üçüncü kez yakalanan sürücüye 2 bin 699 TL, ehliyetsiz araç kullanana ise, 2 bin 699 TL trafik cezası uygulanacak” dedi.

CEZALARA MARUZ KALIRSAK, ÖDEME ŞANSIMIZ HİÇ OLMAYACAK”

Cezaların caydırıcı olup-olmadığıyla ilgili sorulan soruya cevap veren Mahmut Demirkan şunları söyledi: “Trafik cezaları, bu yıl içerisinde cebimizi yakıyordu. Ceza miktarları yüksek seviyedeydi. 2021 yılında mevcut ceza oranlarında artış yaşanacak. Trafik ceza oranları arttıkça caydırıcılık durumu da olacaktır. Koronavirüs salgını tedbirleri çerçevesinde işlerimiz zaten olmuyor. Bir de cezalara maruz kalırsak, ödeme şansımız hiç olmayacak. Esnafın şu anda, geliri yok ve ceza yememek için dikkat etmemiz gerekiyor. Bundan ötürü de, taşımacılık yapan tüm esnafımızın belirlenen kurallara uymasını istiyoruz. Esnafımız, bugüne kadar kurallara mümkün olduğunca uydular ve bundan sonra da, uyacaklarına inanıyorum.”

“MAĞDUR DURUMDAYIZ”

Taşımacılık sektöründeki işlerin durumu hakkında değerlendirmelerde bulunan Demirkan sözlerini şöyle tamamladı: “Keşan’da, şehiriçi taksilerimiz ve ‘M’ plakalı araçlarımız ilçe içerisinde hizmet veriyor. Minibüslerle ilgili her gün denetim oluyor ve gerekli hijyen kurallarına uyuluyor. Ama insanlar dışarı çıkmadığı için yolcumuz yok ve seferleri 1-2 yolcuyla tamamlıyoruz. Taksilerimizde, günde 10 iş yerine 1-2 iş yaparak evlerine dönüyorlar. Taşımalı eğitimle ilgili ihaleler yapıldı ve bunlara teminat yatırdık. Bu işi yapmak için ihaleyi aldık ama okullar kapandı. Şu anda, taşımacılık anlamında mağdur durumdayız. Devletimizden bu konuda gerekli desteğin verilmesini bekliyoruz. Birkaç fabrikaya işçi taşıyan esnafımız var ama geri kalan arkadaşlarımız yatmak zorunda kalıyor. Küçük esnaf olarak, yaşanan süreçten olumsuz etkileniyoruz.”