AYGÜL KONAR

Pandemi önlemleri nedeniyle dükkanını açamayan esnafların acilen borçlarının ertelenmesi gerektiğini dile getiren Arda, sadece bunun yeterli olmayacağını ayrıca destek ve hibelerle mağdurların yanında olmak gerektiğinin altını çizdi. 

“ÇOK ZOR DURUMDALAR”

500 TL kira yardımı gibi yardımların esnafın sorunlarını çözmede çok yetersiz kaldığını belirten Kerem Arda esnafın çaresiz durumda olduğunu belirterek, “Yine bu süreçte hizmet sektöründe günlük çalışan milyonlarca insan işsiz kalmış durumda bu vatandaşlarımız çok zor günler geçiriyorlar ama seslerini duyuramıyorlar, birde işten çıkartma yasağı sebebi ile ücretsiz izne çıkarılıp günlük 37 TL ye mahkum edilmiş milyonlarca insanı buna ilave edersek 2021 yılının nasıl geçeceğini tahmin edebiliriz” diye konuştu. 

“ÜLKEMİZ ADETA ÇALIŞAN YOKSULLAR TOPLULUĞUNA DÖNDÜ”

Son olarak asgari ücret tartışmalarına değinen Arda, “Genel Başkanımız Ali Babacan’ın da vurguladığı gibi, ülkemiz adeta çalışan yoksullar topluluğuna döndü, vatandaşımız çabalıyor gecesini gündüzüne katıyor ama eline geçen para yine yoksulluk sınırının altında” dedi. 

“ÇİN’İN BİLE GERİSİNDE BİR ASGARİ ÜCRETİ BU MİLLET HAK ETMİYOR”

İl kongrelerimiz vesilesi ile şehir şehir gezdiklerini belirten Arda, “Açıklanan büyüme rakamlarını nereden hesap ediyorlar aklımız ermiyor, ne esnaf ne çiftçi ne ücretli çalışanın o açıklanan büyümeden haberi yok. Çin’in bile gerisinde bir asgari ücreti bu millet hak etmiyor. Vatandaşlarımıza layık gördüğümüz hayat bu olamaz. Asgari ücret görüşmelerinde bunların göz önünde bulundurulması gerekiyor” şeklinde konuştu.