HABER MERKEZİ

Taze zencefil, kilosu 25 TL’den alıcı buldu. Satışlardan memnun olduğunu belirten pazarcı esnafı, zencefilin birçok sağlık sorununa da iyi geldiğine dikkat çekti.

Vatandaş ise ürün fiyatının yüksek olmasından dert yandı.

ZENCEFİLİN FAYDALARI

Mide bulantılarına ve kusmalara karşı zencefilin faydası araştırmalar sonucunda kanıtlanmıştır. Hamilelikte ki kusma ve bulantılar içinde önerilir.

İçerisinde bulunan magnezyum, çinko ve krom sayesinde kan akışını hızlandırarak ateşi ve aşırı terlemeyi önleyerek vücut sıcaklığını dengeleyici etkisi vardır.

Kandaki yağ oranını düzenleyerek damarlarını koruyucu etkisi vardır. Şeker hastalığını tedavi edici etkisi vardır.

Zencefilin toz halinin yumurtalık kanserine sebep olan kanser hücrelerini öldürücü etkisi vardır.

İçerisinde anti-enflamatuvar maddeler sayesinde ağrı kesici özelliği vardır. Ayrıca vücutta oluşan iltihabı da yok edici özelliktedir.

Zencefilin bağışıklı sistemini güçlendirici etkisi vardır. Düzenli bir şekilde tüketildiğinde arterlerde meydana gelen yağlanmayı gidererek felç tehlikesini en aza indirir. Ayrıca toz zencefil özellikle bal ile tüketildiğinde boğaz tahrişi ve öksürüğe de iyi gelmektedir.

Yapılan araştırmalara göre soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlarda zencefilin tedavi edici etkisi kanıtlanmıştır.

Solunum yolları rahatsızlığı olanların ciğerlerini genişleterek daha rahat nefes alıp vermelerini sağlar. Zencefilin balgam söktürücü etkisi vardır.

Kolon kanserine karşı zencefilin önemli ölçüde önleme özelliği vardır. Yapılan araştırmalara göre kolorekral kanser hücrelerinin büyümesini engelleyerek kolon kanserini önler.

Zencefilin hazmı kolaylaştırıcı etkisi vardır. Bu sayede mide hastalıklarını tedavi edici özelliği vardır.