GİZEM GÖRÜR

Dost, bayram tatilinin kısa olması sebebi ile İstanbul ve çevre illerdeki tatilcilerin Saros’u tercih edecekleri beklentisini dile getirdi. 

ERİKLİ’YE TALEP İYİ SEVİYEDE

Ramazan Bayramı’na az bir zaman kaldığını ve tatilcilerin bu yıl bölgeye ciddi bir talepte bulunacağına inandığını belirten Dost, şunları söyledi: “Bayram tatilinin kısa olması nedeniyle, İstanbul ve çevre şehirlerden Saros’a ekonomik anlamda katkı sağlayacak insanlar gelecektir. Uzun süreli bayram tatilleri olduğunda ekonomik katkı sağlayacak insanlar, burayı değil, Ege ve Akdeniz’i tercih ediyor. Ayrıca, uçak biletleri de, yaklaşık 60-80 lira olduğu için insanlar uzun tatil dönemlerinde buraları tercih ediyor. Bundan ötürü de, bayram tatilinin kısa olması bölgeye talebin artmasına neden olacaktır. Bu yılki turizmin geçen yıllara göre yüzde 30 daha iyi olacağına inanıyorum. Şu anda rezervasyonlarla birlikte doluluk oranımız yüksek seviyededir. Talep şu anda iyi seviyede.”

KİMLİK BİLDİRİM SİSTEMİ İYİ OLDU

 “Kimlik bildirim sistemi, bu yıl uygulamaya konuldu. Bu konudaki düşünceleriniz nedir?” şeklindeki soruya cevap veren Selim Dost, sözlerine şöyle devam etti: “Bu sistemin uygulamaya konulması bölge açısından son derece iyi oldu. Sistem otellerde uygulanıyordu ancak, evlerde ve bazı küçük pansiyonlarda bu yoktu. Şimdi evlerde de bu sistemin uygulanacak olması kayıtlı emlakçılar için de iyi oldu. Kayıt dışı çalışanların önüne geçilmiş olundu. Kayıt dışı çalışanlar olursa tespit edilip, gerekli cezai işlemin uygulanması gerekiyor.”

ERİKLİ’NİN KÖTÜ İMAJI SİLİNECEKTİR

 “Yaz döneminden beklentiniz nedir?” şeklindeki soruya cevap veren Dost, şöyle konuştu: “Bu yıl, otellerin ve diğer işletmelerin eksiden artıya geçeceğine inanıyorum. Her yıl sıkıntılardan bahsediyorduk ancak bu yıl yeni uygulanan sistemle bölge daha iyi konuma gelecektir. Sistem, gelecek yıl daha iyi oturacaktır. Böylece, Erikli’nin geçmiş yıllardaki kötü imajı da silinmiş olacaktır.”