BÜLENT SAYLAM

“DOLULUK ORANI BU YIL YÜZDE 20 SEVİYELERİNDE”

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte turizm sezonuna girilmeye başlandığını belirten Dost, “Ramazan Ayı olması nedeniyle, mayıs ve haziran ayları da turizm anlamında durgun geçiyor. Özellikle Ramazan Bayramı’nda geçen yıl yüzde 70 seviyesinde olan doluluk oranı bu yıl yüzde 20 seviyelerinde olduğunu görüyoruz. Bunun nedeni ise, 24 Haziran yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerinden kaynaklanıyor. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması bekliyor. Bu da, 8 Temmuz 2018 tarihinde yapılması bekleniyor. Kısacası, geçmiş yıllardaki gibi bir talep yok. Ayrıca, öğrencilerin sınavlarının olması nedeniyle, sezon geç başlayacaktır. 13-14 Temmuz 2018 tarihlerinde sezonun hareketlenmesini bekliyoruz.” dedi.

“FESTİVALLERİN OLMASI NEDENİYLE, BÖLGEMİZE İLGİ ARTTI”

“Sezon geç başlayacağından bahsettiniz. Peki, sezondan beklentiniz nedir?” şeklindeki soruya cevap veren Süleyman Dost sözlerine şöyle devam etti: “Erikli’deki sezon 35-45 gün arasında değişiyor. Sosyal alanların az olması nedeniyle, tatil için gelen insanları çok fazla bölgede tutamıyoruz. Bu yıl festivallerin olması nedeniyle, o tarihlerde bölgemize çok fazla ilginin olduğunu görüyoruz. Ayrıca, festival tarihlerine bayramlardan daha fazla ilgi var. Sezonun iyi geçmesini diliyorum. Hayırlı olsun.”

“KİMLİK BİLDİRİM SİSTEMİ, BÖLGENİN GELECEĞİ İÇİN İYİ OLACAK”

Kimlik bildirim sistemi hakkında konuşan Dost, sözlerini şöyle tamamladı: Uygulama daha başlamadı ama yakın zaman içerisinde başlayacaktır. Uygulama, Erikli’ye belli bir düzen getirecektir. Bölgenin geleceği için son derece iyi olacak.”