MEHMET AYTAÇ

Emeklilere verilen 1100 liralık bayram ikramiyesinin değerinin enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında azaldığını belirten Nalbantoğlu; “Milyonlarca emekli Kurban Bayramı’nda ikramiye müjdesi bekliyor. Kurban Bayramı ikramiyesi 2.500 TL olmalıdır” dedi.

“2BİN 500 TL VERİN Kİ KURBAN KESEBİLSİNLER”

Emeklilerin, 2018 yılında ödenen 1000 liralık ikramiyeyle birçok ihtiyacını giderdiğini ifade eden Yusuf Nalbantoğlu, “O dönem 1000 liralık ikramiyeyle emeklilerimiz, kurbanını aldığı gibi torunlarına harçlık da verebiliyordu. Bugün 1100 lira olan ikramiyeyle emeklilerimizin bunları yapması mümkün değil. Vatandaşlar bu kurban bayramında kurban kesmesi çok zor gözüküyor. Demokratik Sol Parti olarak kurban bayramı  ikramiyesinin en az 2.500 TL olması gerekiyor. 2.500 TL olması halinde emekli vatandaşlarımız kurban kesebilir” açıklamasında bulundu.

“MÜJDELERİ KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ VERİN”

Vatandaşların Ramazan Bayramı’nı mutsuz geçirdiğini savunan Nalbantoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Kurban Bayramı’na 1 buçuk ay kala hükümetimizin yurttaşlarımıza müjde vermesini bekliyoruz. Çarşıda pazarda, torbasını ve filesini doldurmak istiyor. Pazarda DSP olarak gezdiğimizde üzülüyoruz. Bülent Ecevit’in iktidarı döneminde yurttaşlarımız bu kadar zorda olmadı.”