Satış noktalarının kurulmasından sonra vatandaşlar; domates, patates, patlıcan, sivri biber gibi besin maddelerini aracısız olarak direk devlet eliyle satın almaya başlamışlardı. Şimdi. ePTTAVM ile birlikte vatandaş tanzim merkezlerine gitmeden e-Tanzim satışlarından faydalanabilecek.

Vatandaşın günlük alışveriş listesinde bulunan patates, soğan, yeşil biber, kırmızı biber, patlıcan, domates gibi ana besin kaynakları aracıların araya girmesiyle marketlerde yüksek fiyatlarda satılmasına neden oluyor. Tanzim satış noktalarının açılmasıyla birlikte uzun kuyruklar da oluşmaya başladı. Bu nedenle tanzim merkezlerine gitmek istemeyen vatandaşlar için epttavm ile e-tanzim satışı yapmaya başladı. Peki, e-Tanzim satış fiyatları ne kadar?

Bu sorunun cevabı e-tanzim satışında marketlerdeki fiyatlardan yarı yarıya satılan ürünler ile aynı. Domates, patlıcan, yeşil biber, soğan, patates ve kırmızı biber... Vatandaş,  ePTTAVM ile sebze-meyve ürünlerini market fiyatlarının yarısına e-tanzim satışıyla sipariş verebilecek ve bu ürünler adresine gelecek. Ancak bu uygulama vatandaşa kolaylık sağlarken bu sektörde çalışan esnafı nasıl etkileyecek zaman içinde bunun etkileri görülecek.

İşte merak edilen e-PTTAVM ile e-Tanzim satışındaki fiyatlar

SOĞAN 1 KG - 2 TL

PATATES 1 KG - 2 TL

DOMATES 1 KG - 3 TL

SALATALIK 1 KG - 4 TL

PATLICAN 1 KG - 4.50 TL

SİVRİ BİBER 1 KG - 6 TL

KIRMIZI BİBER 1 KG - 6 TL

ÇARLİSTON BİBER 1 KG - 6 TL

Bu arada e-tanzim satışları uygulaması sadece Ankara ve İstanbul illerinde ikamet edenler tarafından faydalanabilecek.