HABER MERKEZI

Bakan Müezzinoğlu’nun verdiği yanıt ile küçük esnafın büyük sıkıntıda olduğunu dile getiren Gaytancıoğlu “Bakanın verdiği cevap ile acı gerçekler ortaya çıkmıştır.” dedi.

ESNAFIN HALI ORTAYA ÇIKMIŞTIR

Gelen cevaba göre 2014 yılından  2017 Mart ayına kadar Edirne Genelinde 4 bin 514 esnafın dükkanını kapattığı, bu duruma bağlı olarak 27 bin 629 sigortalının da işini kaybettiğini söyleyen Gaytancıoğlu, “Verdiğimiz önerge ile esnafın hali ortaya çıkmıştır” dedi.

EKONOMIK KRIZ ETKISINI GÖSTERIYOR

Edirne genelinde 37 esnafında faaliyet alanını değiştirdiğini ifade eden Gaytancıoğlu “Ülkemiz ekonomisindeki kriz derinleşiyor. Kapısına kilit vuran esnaf sayısı hızla artıyor. Esnafımız  dükkânlarını siftah dahi yapamadan kapatıyor. Ne kadar dillendirilmek istenmese de ekonomik kriz etkisini gösteriyor. Ve  ekonomideki bu  kötü gidişat yüzünden esnafımız bağ-kurunu ödeyemiyor, kira masraflarını karşılayamıyor.” dedi.

ESNAFIN SORUNLARI SIYASETTE DAHA GENIŞ YER BULACAK

CHP İktidarında Esnaf Bakanlığı’nın kurularak çiftçilerin durumunun iyileştirileceğini belirten Gaytancıoğlu, “CHP iktidarında esnafın sorunları siyasette daha geniş yer bulacak, esnafın ödediği yıllık vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullanabilecek, Kira, araç gideri gibi işyeri masrafları da vergiden düşürülebilecek” dedi.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ