Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Genç Girişimciler Komitesi, KİAD (Keşan İş Adamları Derneği), AKBANK T.A.Ş. Keşan Şubesi Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen “Ekonominin Bugünü ve Yarını” konulu panel dün verildi.  

Şapçı Ağadayı Tesisleri’nde, verilen kahvaltı sonrası 09.45 sıralarında başlayan panele, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, KİAD Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Özbek, AK Bank yöneticileri ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Keşan TSO Genç Girişimciler Komitesi Başkanı Nehir Gergin, “Genç girişimcilerle bölgemiz iş dünyasında önemli isimlerini bir araya getirmek de ana gayelerimizden birisidir. Genç girişimcilerimiz, hem ekonomiyle ilgili bilgilenirken, hem de ekonomide bizden daha büyük işler yapan hem de daha fazla tecrübeli olan kişilerle de bir araya gelmiş olduk ve onların da tecrübelerini kahvaltı esnasında dinlemiş olduk ve günümüzde neler yaptıkları konusunda bilgilendik. Genç girişimciler cephesinden bakarsak, ticaret hayatındaki tecrübeli kişilerden daha fazla faydalanmış oluyoruz.” dedi.

Gergin, panelin, ekonominin yaklaşan genel seçimden dolayı dalgalı bir sürece girme olasılığı nedeniyle, uzman kişilerden bilgi alarak bu süreci daha kolay ve daha iyi atlatmak anlamında etkili olacağını söyledi.

YAZICILAR: PANELİN ZAMANLAMASI DOĞRU

AK Bank Trakya Bölge Müdürü Abdullah Yazıcılar da panelin doğru zamanda yapıldığına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Bugün özellikle zamanlama açısından gerek yurt içi gerek yurt dışı piyasalardaki değişiklikler açısından bence bu panelin zamanlaması çok doğru oldu. Umarım herkes için çok verimli bir panel olacak. Çok doğru bilgiler burada alacağız. Panelde konumuz ‘Ekonominin Bugünü ve Yarını’ Tabi bunun devamında AK Yatırım’dan konusunda uzman arkadaşlarımız sizlere özellikle yurt içi ve yurt dışı piyasalarla ilgili trendlerle ilgili bilgiler verecekler. Katımlıklarınız için teşekkür ediyor, iyi paneller diliyorum.”

ŞEN: KAPİTALİZM, FARKLI YERE YÖNELDİ

Panel, konuşmacı AK Yatırım Uluslararası Araştırmalar Müdürü Gökhan Şen’in Türkiye ve dünya piyasalarının genel seyri ile ilgili sunumuyla sürdü. Kapitalizmin ciddi bir şekilde farklı yere yöneldiğini ve gittiği yerde de Türkiye’nin yavaş yavaş zorlanmaya başladığını dile getiren Şen, AK Yatırım olarak bazı önerilerde bulunacaklarını kaydetti.  

HERKES, AMERİKA’NIN NE YÖNE GİDECEĞİNE BAKIYOR

Global ekonomide ayrışma dönemine girildiğini ifade eden Şen, “Merkez Bankaları ve herkes faklı yönlere gidiyor. O nedenle herkes, Amerika’nın ne yöne gideceğine bakıyor. Türkiye’de burada hem cari açığı olduğu için hem de biraz enflasyon problemi olduğu için bu dalgalı denizde yol almaya çalışıyor. Hem yeniden dengelenme sürecinde döviz kurlarında oynama oluyor, seçim sürecine ilişkin bir bekleme var. Doların daha fazla yükselişi konusunda bir beklentimiz yok. Şu anda olduğu yerlerde seyredeceğini düşünüyoruz. Seçim sonrasında da bir sakinleşme olacağını tahmin ediyorum.” diye belirtti. Şen, sunumun ardından işadamlarının sorularını da cevaplandırdı.

Panelde son olarak sunum yapan Yatırım Araçları Uzmanı Berk Dinçtürk de, “Yatırım tercihleri ve avantajlı yatırım araçları” konusunda bilgi verdi.