AYGÜL KONAR

“MEVCUT HÜKÜMETİN BİR SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ YOK”

Ülkenin ekonomik olarak zor günler geçirdiğine değinen Demir, iktidarın bu şartlar altında sürdürülebilirliği olmadığının altını çizerek, şu ifadelere yer verdi: “Sayın Genel Başkanımızın 2021 yılında seçim olacağı yönünde bir öngörüsü var. Tabi bunu birtakım verilere dayandırarak söylüyor. Mevcut hükümetin bir sürdürülebilirliği yok. Ekonomi yere çakılmış. Geçen hafta Genel Başkanımız İstanbul’ da esnaf gezisi yaptı. Bende Edirne milletvekilimiz ile Cuma günkü programa katıldım. İnanın İstanbul Edirne’den çok daha kötü. Vatandaş ekonomik olarak bitmiş. Bir dükkana girdik kirası 16 bin TL. Saat 15.00 gibi sohbet ettik ve o saate kadar yapmış olduğu alışveriş defterini gösterdi. O da 75 TL. Edirne’de de zaten bulunmuş olduğumuz konum icabı aldığımız telefonlardan vatandaşımızın ekonomik olarak ne kadar sıkıtı içinde olduğunu gözlemliyoruz.”

“BİR SEÇİME GİTMEK MECBURİYETİNDELER”

Esnafın ciddi anlamda zorluklar yaşadığını dile getiren Demir, “İhtiyaç sahipleri bizleri arıyor. Vatandaşın evde tenceresi kaynamıyor. Bu şartlar dahilinde bunların iktidarda kalması mümkün değil. Bir seçime gitmek mecburiyetindeler. Zaten zaman zaman yapmış oldukları salvolardan da bu anlaşılıyor. Zaman zaman küçük ortağıyla bizi davet etmesi, eski Adalet Bakanını ziyaret etmeleri, bunların hepsi güç arayışı olduğunu görüyoruz.Esnafımız gerçekten zor durumda. Zaman zaman kısada olsa esnaflarımıza ziyaretlerde bulunuyoruz. Herkes kan ağlıyor. Son 10 içerisinde ekonomik olarak % 50 küçüldük. Vatandaşımızda aynı şekilde ekonomik olarak küçüldü. Asgari ücret malum. bu şartlar dahilinde tencereyi kaynatmak mümkün değil. Kimse bir çözüm üretmiyor milletimiz Allah’ a emanet edilmiş” dedi.

“VATANDAŞ AÇ”

Demir, açıklamalarının devamında, “Seçim yoksa neden seçim sistemi televizyonlarda konuşuluyor? Geçen gün özel bir televizyon kanalında Genel Başkan Yardımcımız Ümit Dikbayır ‘memleketin meseli seçim şu anda sistemi değil’ dedi. Memleketin meselesi ‘şu an vatandaş aç’. Bunları konuşmamamız lazım. Madem seçim yok neden seçim sistemini konuşuyoruz? Dar bölge sistemi gibi, dağıtılmış sistem gibi sözlerle vatandaşın kafası karıştırılıyor” diye konuştu.

Genel Başkan Meral Akşener’in öngörüsüne katıldığını söyleyen Demir, “Bu sene erken seçim yapabileceklerini düşünüyoruz. Teşkilatımız seçimlere hazır. İl başkanlarımızın whatsap grubu var. Zaman zaman 81 il başkanıyla da görüşüyoruz. Bütün teşkilatlarımız dimdik ayakta seçime hazır olduğunu, sandık görevlilerine varıncaya kadar hepsini tespitinin yapıldığını söyleyebilirim. Olası bir seçimde İYİ Parti olarak bu seçimden çok güçlü bir şekilde çıkacağımıza inanıyorum. Vatandaşımız da bu söylediklerimize onay verirse, bizi seçimden güçlü bir şekilde çıkartırsa bu sıkıntılardan da bir an önce kurtulur diye umut ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmalarının devamında seçim çalışımları hakkında da açıklamalarda bulunan Demir, “Malum adam adama markaj çalışmasını yapamıyoruz. Sosyal medya üzerinden ve video konferans sistemi üzerinden genel başkanımızın yapmış olduğu eğitim çalışmaları var. Örneğin dün akşam siyaset akademisi başkanımız Prof. Dr. Mehmet Akalın’ ın bir programı vardı. Yaklaşık 1,5 saat sürdü. İl ve İlçe Başkanları katıldı. Toplamda bin 50 kişinin bu programa katıldığını gördük. Yani genel merkez üzerinden üretilen fikirleri düşünceleri taşra teşkilatları ile paylaşıyorlar. Bizde yarın seçim dediklerinde vatandaşlarımıza genel merkezden almış olduğumuz bilgiler doğrultusunda bilgilendirme yapacağız”  şeklinde konuştu.