SONGÜL KONAR

Dün Keşan TSO Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantı ile Emek Yoğun Sektörleri hakkında istişarelerde bulunuldu. 

Toplantıya Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, TYH Tekstil Temsilcisi Arif Kaya, Özdemir Tekstil Temsilcisi Muharrem Erol, Kardem Tekstil Temsilcileri Cafer Kaşalı ve Raşit Akgör, Vespa Tekstil Temsilcisi Seval Akbunar, Petek Tekstil Temsilcisi Yüksel Arslan ve yerel basın mensupları katıldı. 

“ANA AMACIMIZ KORONAVİRÜSÜN YAYILMASINI MÜMKÜN OLDUĞU ÖLÇÜDE YAVAŞLATMAK”

Koronavirüsü tedbirleri kapsamında sektör toplantılarına devam edeceklerini belirten Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı; “Çin’de başlayan ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile mücadele sağlık alanında sürdürülürken, ekonomide çarkların dönmesi için de gayret gösteriyoruz. Keşan Kaymakamımız, Keşan Belediye Başkanımız ve Keşan TSO olarak Emek yoğun sektörlerimizin Keşan ve çevresinde sanayisi ve istihdamı çok olan tekstil sektörüyle buluştuk. Faaliyetlerini sürdürmeye çalışan işletmeler, bir takım tedbirlerle yaşanabilecek riskleri ortadan kaldırmaya çalışıyor. İşletme ve personel için ayrı önlemler almaya çabalayan kuruluşlar, normal uygulamalarının üzerine çıkarak, hassasiyetini üst seviyeye yükseltmiş durumda. Amacımız hijyen şartlarına uyulması ve sağlıklı üretime nasıl devam edileceği ve en önemlisi personel yoğunluğu olmasından dolayı personellerin genel sağlığının korunması koronavirüsünün (COVID-19) yaylımını engellenmesi açısından alınabilecek önlemler hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Firmalardan aldığımız dönüşler ise önlemlerin Sağlık Bakanlığı’nın direktiflerini takip ederek alındığı yönünde bazıları ise üretimi durdurarak tamamen izine çıkmış. Çalışanlar ve ailelerinin sağlığını ve güvenliğini sağlamak şu anda en önemli önceliğimiz. Ana amacımız Koronavirüsün yayılmasını mümkün olduğu ölçüde yavaşlatmak. Sağlık açısından şu an bölgemizde sıkıntılı bir durum yok. Fakat çalışanların da dikkat etmesi gerekir. Ortak görüş ile yeterli izolasyon ve hijyenle yayılımı en aza indirebiliriz. Koronavirüsü tedbirleri kapsamında sektör toplantılarının devam edeceğiz” diye konuştu. 

Toplantı koronavirüsüne karşı alınacak tedbirlerin görüşülmesi ve bu süreçte yapılması gerekenler ile devam etti.