BÜLENT SAYLAM 

Sezonun geç başladığını kaydeden Uybaş, festivallerin bu sezon özellikle yiyecek-içecek satan esnaf açısından bereketli geçtiğini söyledi.

TL’NİN DEĞER KAYBI İNSANLARI TEDİRGİN ETTİ

Yaz sezonunun geç başlamasının birçok sebepleri olduğunu söyleyen Uybaş, şunları aktardı: “Ramazan Bayramının 15 Haziran 2018 tarihinde oluşu, devam eden yağışların olması, sezonu 12 Temmuz’a kadar geriletti. Bu da pansiyon, otel ya da günlük kiralama yapan işletmeleri biraz zora soktu. Sezon içerisinde fiyatların yükselmesine sebep oldu. Temel sebep bu gözüküyordu ama ülkedeki ekonomik kriz, avro ve doların ciddi yükselişi, TL’nin değer kaybı insanları tedirgin etti.” 

TRAKYA BÖLGESİNDEKİ İNSANLARI BU YIL DAHA FAZLA GÖRDÜK

Vatandaşın, tatili önemli bir öncelik olarak görmediğini hatırlatan Uybaş, “Bu yüzden dolayı yoğunluk az oldu. Festivallerde ve bayramlarda çok ciddi yığılmalara neden oldu. Onun dışındaki tarihlerde % 90’larda doluydu. Yani geçen yıldan fazla insan geldi ama belli tarihlere sıkışarak Mecidiye ve Saros Körfezinin ziyaretine geldi insanlar. Yine İstanbulların ilgisinin olduğu bir sezon geçirdik. Ama artık Kırklareli, Çorlu yani Trakya bölgesindeki insanları bu yıl daha fazla gördük.” dedi.

KUMSALI AŞIRI DERECE KİRLETİYORLAR

Bayramlarda ve sezonun genelinde çadırdan dolayı Erikli’nin kendi sakinlerinin şikayetçi olduğunu belirten Uybaş, sözlerine şöyle devam etti: “İnsanlar her yıl bayramlar geçtikten sonra bize geliyorlar ve evlerini satmak istediklerini söylüyorlar. Burada çadır kurulmasına müsaade edilmesi, kumsalın tuvalet gibi kullanılması ve çadır kurulmaya izin verildikçe de 10-15 kişilik erkek grupların sahilde çadır kurarak insanların denize girmesine engel oluyorlar. Kumsalı aşırı derece kirletiyorlar. Ve bu yüzden Erikli’nin sakinlerini hatta ev kiralayan devamlı misafirlerimizi çok rahatsız ettiler.” şeklinde konuştu.

SEZONUN GEÇ BAŞLAMASI BİZİM MADDİ ZARARLA BAŞLAMAMIZA NEDEN OLDU

Ticari açıdan gıda işletmeleri için güzel geçtiğini dile getiren Uybaş, “Festivallerde genç nüfusun fast-food ve gıda satışı yapan işletmelere yoğun ilgi gösterdiklerini gördük. Bu işletmelerimiz memnundu sezondan. Biz de konaklama satan işletmeler olarak sezonun geç başlaması bizim maddi zararla başlamamıza neden oldu. Ama sezonun yoğunluğu ülkede herkesin olduğu gibi ‘bu koşullarda ne kadar iş yaparsak buna şükür’ mantığıyla devam ettiği için biz de memnun olmak zorundayız.” diye konuştu.

YURTDIŞINDAN GELEN MİSAFİRLERİMİZ TATİLLERİNİ UZATTI

Avro ve doların yükselmesi bizim ticareti derinden yaraladığını ifade eden sözlerini şu şekilde tamamladı: “Başka bir şey daha oldu. Yurtdışından gelen misafirlerimiz tatillerini uzattı, harcamalarını daha da arttırdı. Çünkü Türkiye’ye geldiklerinde ceplerinde 4 bin TL vardı birkaç hafta sonra 6-7 bin TL oldu. Avrupa ülkelerinden gelen insanların daha uzun süreler buralarda kaldıklarını gözlemledik.”