HABER MERKEZİ

Esnafın ekonomik anlamda durumunun her geçen gün kötüye gittiğini ifade eden Erkan şunları söyledi: “Ekonomik durumun bozuk olmasından ötürü Keşan’da icra dosya sayısı sürekli artmaktadır. Esnafın ve çiftçinin icraya düşmesi son derece üzücü bir durumdur. Esnafın ayağa kaldırılması için faizsiz kredilerin verilmesi gerekiyor. İcra durumu sadece bölgemizde değil; Türkiye’nin birçok yerinde görülmektedir. Ayrıca insanlar ekonomik durumunun bozulmasıyla birlikte aile içinde huzurluklar yaşanmaya başlıyor. Bundan ötürü de boşanma olayları yaşanıyor. Bir ailenin yıkılması kadar kötü bir durum yoktur. İnsanların ekonomisi iyi olmuş olsa bu tür mağduriyetler neden yaşansın ki? Bu tür üzücü olayların yaşanmaması adına yetkililerin biran önce gerekli önlemleri alması gerekiyor.”

SİCİL AFFININ ESNAFIN SORUNUNA ÇÖZÜM ÜRETMEDİĞİNİ DEVLET BÜYÜKLERİMİZE İLETTİK

Hüseyin Erkan sözlerine şöyle devam etti: “Bölgedeki ekonomik sıkıntı sadece sanayi esnafında değil; tüm esnaflarda ciddi boyutta hissedilmektedir. Biz, daha önce, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’e esnafın yaşadığı sorunları anlatmıştık ve sesimizi duyarak, sorunları dile getirmişti. Türkiye’de, 3-4 yıl içerisinde 3-4 tane sicil affı çıkartıldı. Sicil affının esnafın sorununa çözüm üretmediğini devlet büyüklerimize ilettik. Esnaf sicil affından yeteri kadar yararlansa ve sicilinde kırmızı kalem olmamış olsaydı, icra sayıları da yarı yarıya düşerdi. Ekonominin düzelmesi için küçük esnafın desteklenmesi gerekiyor.”

ÇIRAK YETİŞMEZ OLDU

Sanayide artık çırak yetişmediğinin altını çizen Erkan sözlerini şöyle tamamladı: “Son süreçte çırak yetişmez oldu. Daha önceki süreçlerde yaz döneminde ya da meslek liselerinden gençler işi öğrenmek için gelirken, şimdilerde gelmediğini görmekteyiz. Çünkü bu sektörde, biri en az 10 sene de yetişmektedir. Bizim yerimize artık, eleman yetişmiyor. Bundan ötürü de yetkililerde gerekli alt yapı çalışmasını yapmalı. Yoksa gelecek süreçte; kalifiye eleman olmadığından ötürü sıkıntılar yaşanacaktır.”