SONGÜL KONAR

Yerel seçimlerin de yaklaştığını belirten Erkan, “Şimdiye kadar aday adaylarından odamızı ziyarete gelen olmadı. Ayaküstü bir iki kişi uğradı. Tam netice belli olmayınca da esnafımızla ilgili ne gibi fikirleri var bizim de haberimiz yok tabii.  

2019 yılı esnaf için zor geçecek gibi gözüküyor. Esnafın hiçbir günahı yok. Esnafı bu hale düşürenler utansın. Bu adam Bağ-Kurunu nasıl ödesin? Çoluk çocuğu okuyorsa, evi kiraysa, dükkânı kiraysa nasıl geçinsin? Geçtiğimiz günlerde Ankara’ya gittiğimizde sadece Keşan’da değil her yer kan ağlıyor.” dedi.

“SENELERDEN BERİ SÖYLÜYORUZ, EL EMEĞİNİN KDV’Sİ OLMAZ”

Devletin ilk önce sicil affı çıkarması gerektiğini söyleyen Hüseyin Erkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Krediler, ucuz olacak. İstediği kadar yapılandırma yapılsın aynı tas aynı hamam devam. Bunlar olmadığı müddetçe küçük esnaf zor kurtulur. Türkiye genelinde sahte çek patlaması oldu. Bunlar varlıktan değil, yokluktan oluyor. İnşallah ben yanılırım 2019 yılı güzel geçer. Bizim buralar kırsal kesim. Köylüde olursa bizde de olur. Her gün mazota, benzine zam geliyor. İstediği kadar yapılandırma yapsın, çünkü yok. Herkes ayağını yorganına göre uzatacak. Allah ufak esnafımıza yardım etsin. Senelerden beri söylüyoruz, el emeğinin KDV’si olmaz. İcra dosyaları gittikçe çoğalıyor. Biz burada 7 odayız. Birimizin parmağı kanasa hepimizin kanar. Eskiden Ticaret Odasıyla birlikteydik. O zaman Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’yla konuşmuştum. Yunanistan’dan gelen araçların Keşan sanayisinde tamir edilmesine izin verilsin, parça gelsin diye. Bizim Ankara’dan elimizi tutan olmazsa hiçbir şey yapamazsın. Artık bakan ve milletvekillerimiz de gelmiyor.”