İstihdam kaynaklı meslek edindirme kurslarına destek veren ve birçok ülkeye Keşan’dan tekstil ürünü ihraç ederek bölgede önemli bir istihdam alanı oluşturan Keşan TSO Üyesi Özdemir 3 Tekstil’in İşletme Müdürü Muharrem Erol, bölgede tekstil sektörü ve kalifiye eleman sorunu konusunda açıklamalarda bulundu.

17 Aralık Perşembe günü, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nergiz Karaağaçlı’nın ziyaret ettiği oda üyesi Özdemir 3 Tekstil İşletme Müdürü Muharrem Erol, ziyarette yaptığı açıklamalarda, Select Markasıyla İngiltere’de kadın giyim pazarının %2’sine sahip olduklarını belirterek şunları kaydetti:

2017 YILINA KADAR İNGİLTERE’DE 400 MAĞAZA HEDEFİMİZ VAR

“Yoğun olarak bayan dış giyim üzerine çalışıyoruz. Merkezimiz Londra’da. Select olarak şu anda 260 mağazamız var ve her ay 6 yeni mağazamızı bu zincire ekliyoruz. Kendimize 2017 yılı sonuna kadar İngiltere’de 400 mağazaya ulaşma hedefi belirledik. Türkiye, Romanya, Vietnam ve Çin olmak üzere 4 ülkeye üretim yapıyoruz. Türkiye’deki merkezimiz İstanbul, bu bölgedeki merkezimiz ise Keşan. İstanbul’da 20 civarı atölyeye fason iş veriyoruz. Malkara ve Uzunköprü’de de fason iş verdiğimiz firmalar mevcut.

YAKLAŞIK 8 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYORUZ

Her ay İngiltere’ye yaklaşık 200 bin parça ürün gönderiyoruz. Yani İngilizleri Keşan’dan giydiriyoruz diyebiliriz. Yaklaşık 8 Bin kişiye istihdam sağlıyoruz. İngiltere’de İngiliz sosyetesinin geldiği perakende satış mağazalarımızın yanı sıra butik mağazalarımız da var. İngiltere’de kraliyet ailelerine, hükümet üyelerine ve onların eşlerine hitap eden bir müşteri potansiyelimiz mevcut. İngiltere’de kadın giyim pazarının %2’sine sahip olduğumuzu gururla söyleyebiliriz.

BÖLGE İNSANI AHLAKLI VE DÜRÜST, BU KEŞAN’IN EN GÜZEL ÖZELLİĞİ

Son zamanlarda Avrupa’da yaşanan terör saldırıları üretimimizi etkiledi. Çünkü Avrupa’da insanlar alışveriş merkezlerine gitmeye çekiniyor ve bu da bizim satışlarımıza olumsuz yansıyor. Keşan yıllardır tekstil sektörüne ev sahipliği yapıyor. 15 yıldır bu bölgedeyiz ve her yerde ifade ettiğim gibi açık yüreklilikle şunu belirtmek istiyorum, işletmemizde bir tek olumsuz olay görmedik bu da bölge insanın ne kadar ahlaklı ve dürüst olduğunu gösteriyor, Keşan’ın en güzel özelliği bu bence.

BÖLGEDE BİN KİŞİ KALİFİYE ELEMAN OLSA BİZ ONLARI İSTİHDAM ETMEYE HAZIRIZ

Sektörün en büyük sorunu kalifiye eleman açığı, biz genellikle elemanımızı kendi bünyemizde yetiştiriyoruz. Kalifiye personel konusunda Halk Eğitimi Merkezi, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Meslek Liseleri, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ve diğer ilgili kurumların destekleriyle bu altyapıyı dolduracak insanlara ciddi anlamda ihtiyaç var. Eğer şartlar ve koşullar uygun olursa personel sayılarımızı arttırmak istiyoruz. Sektördeki diğer firmalarımızda bunu istiyor. Asgari ücret konusu başta olmak üzere diğer şartlar da oluştuğunda bölgede bin kişi kalifiye eleman olsa biz onları istihdam etmeye hazırız.”

Sosyal Hizmet Merkez Müdürü Nergiz Karaağaçlı da ziyarette yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

AMACIMIZ MESLEKİ KURSLARIMIZDAKİ BAYANLARIN İSTİHDAM EDİLMESİ

“Bu gün Keşan Ticaret ve Sanayi Odamız ile birlikte Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü olarak açtığımız meslek edindirme kurslarımızdaki bayan kursiyerlerimizin istihdamına yönelik Özdemir 3 Tekstil Yetkilisi Sayın Muharrem Erol ile görüşmelerde bulunduk. Kendisi önemli mesajlar verdi ve yine kendisinden konu ile ilgili çok güzel sözler aldık. Birlikte çalışacağımıza dair umutluyuz ve firmamız ile istihdama yönelik işbirliğimiz devam edecek. Bizim de amacımız açmış olduğumuz mesleki eğitimlerdeki bayanların istihdam edilmesi ve bayanların iş yaşamında ve toplumda daha da etkin ve önemli roller edinmeleri. Biz de kurumlar olarak bu amaç için kalifiye eleman açığını kapatarak belirli kriterleri yerine getirmeye çalışacağız.”