Keşan’da Ramazan’ın sonuna gelinmesi ile birlikte et satışlarında artış yaşanacağını söyleyen eski Keşan Kasaplar ve Celepler Derneği Başkanı Ruhi Lofçalı, “Ramazan Ayı’nda et ve et ürünlerinin fiyatlarında bir değişiklik olmadı ve Ramazan sonuna doğru satışlar artacak gibi gözüküyor.” dedi.

Lofçalı, vatandaşların her Ramazan sonunda olduğu gibi bu yıl da et ve et ürünü satışlarında artış beklediklerini kaydetti.

En çok satılan ürünler arasında sırası ile beyaz et, kuşbaşı et, kıyma, sucuk ve pastırmanın geldiğini kaydeden Ruhi Lofçalı, sofraların en değerli gıdaları arasında yer alan ete karşı gösterilecek ilginin esnafı mutlu edeceğini kaydetti.

Lofçalı, sözlerine şöyle devam etti: “Ramazan Ayı’nın başında bir durgunluk yaşadık. Bu durgunluğun sebebi, her Ramazan olduğu gibi vatandaşların ilk hafta alışverişlerini yapması ve ilk hafta et ürünlerinin ağır gelebileceği hissiyatıdır.  Sahillerde et ürünü satışlarının iyi olduğunu biliyoruz. İnsanlar aileleri ile tatil yaparken deniz kenarında et yemek istiyorlar. Şu an Keşan merkezinden daha iyi satış yapıyorlar. Biz de Keşan merkezdeki kasaplar olarak Ramazan sonu ve bayram sonrası satışların artmasını bekliyoruz.

AZ YAĞLI ETLERİ TERCİH EDİN

Kırmızı et tüketirken özellikle sebzeyle desteklenmesinin Ramazan Ayı’na özel beslenme şekline oldukça uygun olduğunu belirten Ruhi LofçalıÖzellikle iftarda etli sebze yemekleri, hem sağlığın korunması hem de dengeli beslenme açısından önem taşıyor. Et tercihi yaparken de az yağlı etler tercih edilmeli. Pişirme yöntemi olarak da ızgarayı öneriyoruz. Fakat özellikle belirtmek isterim ki, su ihtiyacını artırmamak ve mideyi uyarmamak adına etlere aşırı baharat ya da tuz eklememek oldukça önemli.” dedi.

Lofçalı, tok tutma özelliği nedeniyle sahurda da et ürünlerinin tercih edilebileceğini bildirdi.