1 Temmuz'dan itibaren yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanmak zorunda olacak olan esnaf ve kademeli olarak uygulamaya geçecek esnaf grupları var.

Yakın bir tarihte yürürlülüğe girecek olan kanun hakkında görüşlerini aldığımız bir grup esnaf, kanun hakkında bilgilerinin olmadığı ya da eksik bilgilerinin olduğunu söyledi.

Keşan’da faaliyet gösteren kırtasiyeci Hakan Uğur, “Kanunu Televizyonda kanallarda yayınlanan bir reklâm aracılığıyla duyduk. Fakat tam anlamıyla konuya hakim değiliz.” şeklinde konuştu.
Börekçi Hakan Çekiç, “Söz konusu kanun 1 Temmuz 2013’te yürürlüğe girecek diye duyduk fakat tüm esnafı kapsıyor mu? Kapsamıyorsa kimleri kapsıyor? Farklı tarihlerden bahsediliyor. Sadece duyduklarımız var.” dedi.

Eski makinelerde mali yılın dolması gerektiğini veya bu yılın sonuna kadar zamanlarının bulunduğu bilgisi olduğunu söyleyen pastahaneci Zafer Yıldırım, “Konuya tam hakim değiliz. Bilgimiz çerçevesinde hareket edeceğiz. Yetkililer sağlıklı bilgi verirse sevineceğiz.” şeklinde konuştu.

Diğer bir pastahaneci Tuna Çıbık ise “Söz konusu kanun hakkında bir bilgimiz yok. Kimleri etkilediği konusunda da bir bilgimiz yok. Eğer böyle bir kanun varsa yetkililer tarafından esnaflara anlatılması lazım.”dedi.