SONGÜL KONAR

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN ALINIYOR

Esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere yönelik verilecek destekleme başvuruları hakkında bilgilendirmede bulunan Kocaman, şunları söyledi: “Destek başvuruları, 30 Aralık 2020 Çarşamba günü itibariyle başladı ve 8 Ocak 2021 Cuma gününe kadar devam edecek. Başvurular e-devlet üzerinden alınıyor. Başvurular, T.C. kimlik numarasının son hanesine göre belirli günlerde yapılıyordu. Ancak, bugünden sonra herkes başvuruda bulunabilecek. 8 Ocak’tan sonra ödemeler yapılmaya başlanacak. Ayrıca, e-devlet üzerinden başvuruda bulunamayan üyelerimiz, odamıza müracaat yapması durumunda sekreterimiz aracılığıyla işlemleri yapılabilecek. Üyelerimizin desteklerden yararlanması için kendilerine gerekli yardımlar yapılacaktır.”

“BİZE ÇIKMAZ’ DEYİP, BAŞVURUDA BULUNMAMAZLIK YAPMASINLAR”

Hasan Kocaman, desteklemelerin, basit usulde olan mükelleflere verileceğini dile getirerek devamında şunları söyledi: “Basit usul mükellef olup kiracı olanlar, kira desteğinden de, faydanabilecekler. Bundan defter mükellefleri faydalanamayacaklar. Ama defter mükellefleri, ‘bize çıkmaz’ deyip, başvuruda bulunmamazlık yapmasınlar. Bazılarının NACE kodları tutması durumunda, onlarda bunun içine dahil edilebilir.”

Destekler konusunda, oda üyelerini bilgilendirme adına ziyaretlerde bulunduğunu belirten Hasan Kocaman, “Oda üyelerimizi ziyaretimizde herkesin temennisi önce sağlık ve ekonominin düzelmesidir. En azından sağlık sorunları çözüme kavuşursa, yaz mevsimine rahat bir nefes alırız” dedi.