GİZEM GÖRÜR

Esnafın işlerinin her geçen gün kötüye gittiğinin altını çizerek sözlerine başlayan Erkan, şunları söyledi: “Esnaf işlerinin kötü gitmesi nedeniyle, borçlarını ödemekte zorlanıyor. Hatta borcunu ödemeyen birçok esnafın da icralık olduğunu görmekteyiz. Örnek vermek gerekirse, Keşan’da 2017 yılı itibariyle, Haziran ayına kadar yaklaşık 3 bin 431 icra dosyasının açıldığını gördük. Açılan icra dosyalarında bazı esnafın, birden fazla icra dosyasının olduğunu görmekteyiz. Fakat bu kötü gidişat devam ettiği sürece, icralık olanların sayısı da artmış olacak.”

KÜÇÜK ESNAF BU ÜLKENİN BEL KEMİĞİDİR

Borcunu ödeyemeyen esnafın ya icralık ya da işyerini kapatmak zorunda kaldığını ifade eden Hüseyin Erkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Edirne’de de kapatılan işyeri sayısı da bir milletvekili tarafından açıklandı. Keşan’da da birçok esnafımız kepenk kapatmak zorunda kaldı. Küçük esnaf bu ülkenin bel kemiğidir. Bundan ötürü de devletin esnafın yanında olması gerekiyor. Esnafa ucuz yollu kredilerin verilmesi gerektiğini ifade ettik. Esnafın borcu varsa, yapılandırsın. Esnaf bankaya gittiğinde kırmızı kalemle karşı karşıya kalıyor. Esnafın, işyerini kapatmaması için devletin gerekli desteklemeleri yapması gerekiyor.”

SAHİLDEKİ ESNAF DA ZOR DURUMDA

Esnafın sadece Keşan’da ya da Edirne’de değil, İstanbul gibi büyükşehirlerde de kötü olduğuna vurgu yapan Erkan, sözlerini şöyle tamamladı: “İstanbul’da bulunan esnaf başkanlarımızla görüştüğümüzde işlerin kötüye gittiğini ve her geçen gün kepenk kapatan sayının arttığını ifade ettiler. Büyük şehirlerde durumlar kötü ise, buralarda daha da kötü olacağı ortadadır. Ayrıca yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte işlerin hareketli geçmesini umuyorduk ancak umudumuz boşa çıktı. Bu yıl sahillerdeki esnafımızın zararla işyerlerini kapatacaklarını düşünüyorum. Ben 40 yıldır bu mesleğin içerisindeyim ama hiçbir zaman işlerimizin bu kadar kötü olduğunu görmedim. Temennimiz işlerin iyi olmasıdır.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ