Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Fırıncılar Komitesi Başkanı Çağatay Gülerce, geçtiğimiz pazar gününden bu yana uygulanmaya başlanan ekmek zammı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Gülerce, Keşan TSO Fırıncılar Komitesi olarak aldıkları karar doğrultusunda, daha önce 75 kuruş olan 250 Gram ekmeğin, 14 Temmuz 2013 tarihinden itibaren 10 kuruş zamla 85 kuruşa çıkarıldığını söyledi.

“ZAMMIN NEDENİ MALİYETLER”

Ekmeğe getirilen zammın, piyasada yapılan zamlardan kaynaklandığını belirterek sözlerine başlayan Çağatay Gülerce, “Durmadan artan elektrik, un, mazot fiyatları, işçilere verilen zamlar çok olunca, bunları karşılayabilmek için,  ekmeğe zam yapmak zorunda kaldık. Zaten uzun zamandır ekmekte zam yoktu. Nasıl her şeye zam geliyorsa, ekmeğe de zam gelmesi normal. Çünkü maliyetler arttı.” dedi.

“ZAMMI 7 AY ERTELEDİK”

Gülerce, “Vatandaş da uzun zamandır bu zammı bekliyordu. Zaten biz zam kararını yılbaşında almıştık. Ancak Keşan TSO’daki seçimler nedeniyle bunu biraz ertelettik. Ben bu maliyetlerle rekabet olacağını düşünmüyorum. Ancak bazı arkadaşlarımız fazla satış yapamamasından dolayı, ekmeği daha kaliteli üretip, müşterisini arttıracağına, tam tersi kaliteyi arttırmayıp fiyatları düşürüyor. İşlerinin bozukluğundan dolayı aşağı çekiyorlar. Bana göre, bütün herkes yanında çalışanın sigortasını ödeyip, vergisini doğru düzgün ödeyip, kaliteli ekmek çıkartıp, ekmeğin fiyatını da olması gerektiği kadar arttırarak hizmet etmesi gerekir.” şeklinde konuştu.

“YAZ DÖNEMİ, PİDE SATIŞLARINI DÜŞÜRÜYOR”

Ekmeğin gramajının aynı kaldığını vurgulayan Çağatay Gülerce, Ramazan ayındaki pide satışlarının düşmesini ise Ramazan’ın yaz aylarına gelmesine bağladı. Gülerce, sözlerini şöyle tamamladı: “250 gram ekmek 85 kuruştan satılıyor. Zaten daha önce de 75 kuruştu. Ramazan Ayı’nda pide yoğunluğunda azalma söz konusu. Bundaki neden de Ramazan’ın birkaç yıldır yaz dönemine gelmesi.  Bununla beraber halkımızın büyük bir kısmı tatilde, denizlerde. Bu nedenle böyle bir dağılma var. Ama yine bir yoğunluk söz konusu. Ayrıca artık fırınlarımız marketlere de pide götürüyor. Böyle olunca da halk fırınlara gelmeden marketten pidesini alıyor.”