HABER MERKEZİ

Konuşmasında şoför esnafının durumuna değinen Okan Gaytancıoğlu “AKP'den haber olarak günlük akaryakıt zamlarını duyuyoruz. Bu, sıklıkla verdiğiniz haberler artık vatandaşı perişan ediyor; zam haberlerinize biraz ara verin diyorum. Verdiğiniz haberler şoför esnafını batırdı; kamyoncular, taksiciler, servisçiler, minibüsçüler, şehirlerarası yolcu taşıyanlar, özel halk otobüsü çalışanları battı. Yedek parça, lastik fiyatları uçtu, alabilene aşk olsun. Şoför esnafı bu zamların altından kalkamaz, vatandaşı taşıyamaz. Esnafımız sabahtan akşama çalışıyor ama evine ekmek götüremiyor. Kamyoncu binlerce kilometre direksiyon sallıyor, eli boş. Halk otobüslerine, ücretsiz taşıdıkları vatandaşlarımız için yapmanız gereken ödemeleri zamanında ve yeterli miktarda yapmıyorsunuz” dedi.

Okan Gaytancıoğlu, “Bizim belediyelerimiz bütün gücüyle halka destek olmak için halkımızı zararına taşıyor ama halk otobüsü, minibüs esnafı ne yapsın? Bu zamlara nasıl dayansın?” sorusunu yöneltti.

Gaytancıoğlu sözlerini, “AKP sayesinde, vatandaşımız lüks araçlara binemiyorum diye üzülmüyor çünkü artık Hacı Murat’a binmek bile lüks oldu” diyerek tamamladı.