HABER MERKEZİ

Doç. Dr. Gaytancıoğlu, AKP’nin kahvehaneleri ilk olarak gözden çıkarmasının altında ideolojik yaklaşımları olduğunu belirterek “Hükümet olmak kapatmakla değil, kapattığınız iş yerlerinde çalışan insanlara gelir desteği vermekle olunur. Onlara bu zor günlerde el uzatmakla olunur. Bu anlamda Türkiye’de bir hükümet yok. Vatandaş hükümetin olduğunu vergi, ceza öderken hissediyor. İhtiyaçlarını karşılamak için, zor durumuna çare olsun diye baktığında bir hükümet göremiyor” şeklinde konuştu.

Türkiye’de 700 bini aşkın kişinin kahvehanelerden geçimini sağladığını ifade eden CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu “AKP bu insanların aylardır nasıl geçindiğini biliyor mu?” diye sordu. 

Yandaşların diplomasız olsa bile birkaç yerden maaş aldığını hatırlatan Doç. Dr. Gaytancıoğlu açıklamasının devamında şunları söyledi: “Saray çevresi herkesi kendileri gibi sanıyor. İnsanlar günlük işlerde çalışarak geçimlerini sağlamaya çalışıyor. Aylardır kapalı olan kahvehaneleri işleten esnaflar, burada çalışanlar nasıl geçiniyor? Bunu hükümet biliyor mu? Kahveciler evine ekmek götüremiyor. Kahvehaneler daha ne kadar, nasıl dayanacak?”