AYŞİN SEÇİL GEZER

Fiyatlarının yüksek olmasının hem alıcıları hem de esnafı zor durumda bıraktığını belirten Aktaş, “Yaz mevsimine girdik Pazar günleri kurulan açık oto pazarını veya siteyi ziyaret eden vatandaşlar var. Ancak fiyatların yüksek olması vatandaşı hayal kırıklığına uğratıyor. Esnaflar satışların olmamasından, vatandaşlar ise fiyatların yüksek olmasından dertli.” dedi. 

NE ALAN VAR NE DE SATAN

Göksel Aktaş, sözlerine şöyle devam etti: “Araç fiyatları yüksek. Ne alan var ne de satan. Alıcıdan çok satıcı var. Satışlar düşük ama gerçekten fiyatlar çok yüksek. Vatandaş kesesine göre hareket ediyor. Gelende 20 bin ile 30 bin TL arası araçlar tercih ediliyor. Yaz geldi. İnsanlara tatile gidecek, bayram ziyaretlerine veya düğüne gidecekler. Bu nedenle ihtiyaçları doğrultusunda araba alacaklar.” 

ARABALARA GERÇEK DEĞERLERİ YAZILMIYOR

2. el araçların gerçek değerinin çok üzerinde satılmaya çalışıldığını ifade eden Aktaş, şunları söyledi: “Yüksek fiyatı duyan vatandaş araç almaktan vazgeçiyor. Son dönemde pazarlık bile edemiyoruz. Arabalara gerçek değerleri yazılmıyor. Vatandaş internet ortamında yazana göre fiyat belirliyor. 10 bin TL değerindeki arabaya 15 bin TL yazıyorlar. Oto pazarına gelen vatandaş da sadece fiyatlara bakarak evine boş dönüyor. Arabanın gerçek değeri yazıldığı takdirde ben satışların hızlanacağını düşünüyorum. Böyle devam ederse biz galerici esnafı için bu yaz da kötü geçecek.”