Keşan’da ikinci el otomobil alım satım ticareti yapan Göksel Aktaş, otomobil almayı veya değiştirmeyi düşünenler için 2. elde çok uygun bir döneme girildiğini kaydetti. Aktaş, “Özellikle kurların yükselmesi sıfır araçların fiyatlarını çok yükseltti. Dolayısıyla vatandaş mecburen ikinci ele yöneldi. Şu anda 2. el oto almanın tam zamanı” dedi.

2. ELDE UYGUN FİYAT DÖNEMİNE GİRDİK

 Aktaş, TÜİK verilerine göre ikinci el otomobil pazarında 2015'in 7 ayındaki büyümenin bir önceki yıla göre % 20,4 olduğunu, sıfır otomobillerdeki büyümenin ise daha çok filo satışlarından kaynaklandığını söyledi. Bireysel (perakende) sıfır araç satışlarında ciddi bir düşüş yaşandığını belirten Aktaş, “Ana bayilerin bile ağırlıklı satışları 2. el araçlar. Özellikle otomobil almayı veya değiştirmeyi düşünenler için 2. elde çok uygun bir döneme girdik. Sıfır araçlarda birkaç aydır devam eden fiyat artışları bir süre sonra ister istemez ikinci el fiyatlarına da yansıyacak. Vatandaşların bu alım fırsatını kaçırmamaları tavsiye ediyorum” diye konuştu.

 FIRSATI KAÇIRILMAMALI

Döviz kurundaki yükseliş nedeniyle tüketicilerin 2. el araçlara yöneldiğini ifade eden Göksel Aktaş, şunları kaydetti: “Tüketicinin tek kaygısı aldıkları araçların güvenli olup olmadığı ya da satıcının sözlerinde durup durmadığıydı. Ancak Keşan 2. el oto galericilere sitesindeki esnaf tarafından verilen ekspertiz ve değişim garantisi sayesinde vatandaş gönül rahatlığıyla aracını alıyor. Tüketici 2. el araçların fiyatlarının şu anda çok uygun olduğunu ancak yakın bir zaman içerisinde sıfır araç fiyatlarına endeksli olarak yükselişe geçeceğini görüyor. Dolayısıyla şu anki uygun fiyat avantajını kaçırmak istemiyor.”

TÜKETİCİYİ RAHATSIZ EDİYOR

Tüketicilerin genelde dizel araçları ve orta segment araçları tercih ettiğini dile getiren Aktaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Döviz kurlarındaki gelişmeler üst segment araç arayan tüketiciyi de rahatsız ediyor 2014 modeli ile 2015 sıfır modelin arasında büyük farklar oluştu”