AYGÜL KONAR

Kocaman, yüz yüze eğitimin tüm kademelerde 6 Eylül itibarıyla başlanacağı yönündeki açıklamaların ardından, velilerin başta kırtasiye olmak üzere okul alışverişlerine başladığını belirtti.

Zincir marketlerin de kırtasiye ürünü satmaya başladığını tüm mecralarda duyurmaya başladığının altını çizen Hasan Kocaman, “Zincir marketler yüzünden kırtasiyecilerimiz ve okul eşyası satışı yapan esnafımız sıkıntılar yaşıyor. Zincir marketler yılda bir defa indirimli ürünü getirip satmaya çalışıyorlar. Fakat bizim kırtasiyecilerimiz yılın 12 ayı da burada. Burada alışveriş yaparken özellikle zincir marketleri değil de, şehrimizde sokağımızın köşesinde, caddemizde olan kırtasiyeleri tercih edelim. Bu insanlar bize sürekli lazım. Yerel esnafımızın ayakta kalmasını sağlamalıyız. Pandemi döneminde zincir marketler yeterince iş yaptılar. Vatandaşlar olarak, yerel esnafımızdan alışveriş yapmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“KENDİ ESNAFIMIZDAN ALIŞVERİŞ YAPMAYI TERCİH EDELİM”

Yerel esnafın sattığı ürünün, kalite açısından üstün olduğunu dile getiren Kocaman, “‘Ucuzunu alacak kadar zengin değilim’ sözünü ve sağlığımızı göz önünde bulundurarak özellikle kırtasiye ve kendi esnafımızdan alışveriş yapmayı tercih edelim. Bilindiği gibi özellikle bazı ithal ürünlerde kanserojen maddelerin yüksekliğine dikkat çekiliyor. Yarın öbür gün kırtasiyeler kapandığında zincir marketlerin bu ürünleri getirmesini bekleyemeyiz. Bir kitap lazım olduğunda bunu nereden temin edeceğiz? Bunları göz önünde bulundurmamız gerekiyor” diye konuştu.

Sözlerinin son bölümünde, zincir marketlerin kırtasiye gibi okul araç gereçleri satışı yapmaları konusunda, küçük esnafları koruyucu önlemler alınmasının bir gereklilik haline geldiğini vurgulayan Hasan Kocaman, aksi durumda Türkiye'nin ekonomisine ciddi katkısı bulunan küçük esnafın ayakta kalmasının imkansız hale geleceğini söyledi. Zincir marketlerde satılan ürünlerin, kategorileştirilerek sınırlandırılabileceğini kaydeden Kocaman, birçok sektörün zincir marketlerin hemen hemen her ürünü satabilmesinden rahatsız olduğunu, küçük esnafların ise satışını yaptığı ürün dışında hiçbir ürünü satamadığını, satması durumunda da cezai işlem ile karşı karşıya kaldığının altını çizip, korucuyu tedbirlerin artık en kısa sürede alınması gerektiğini söyledi.