Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, 7-10 Ekim 2015 tarihleri arasında katılacakları YÖREX (Yöresel Ürünler) Fuarı hakkında bilgi verdi.

Antalya, Pamukkale ve Kuşadası’nda konaklayacakları bir iş gezisi olacağını ifade eden Helvacıoğlu, “3 günlük bir organizasyon olacak. Son başvurular 2 Ekim Cuma günü yapılabilecek. Geçen yılda bu fuara katıldık. Çeltiğimizi, peynirimizi ve İpsala pirincimizi tanıttık. Fuarımızın katılımcı profili kıyı köy muhtarları olacak. Kıyı köy muhtarlarımızdan başka, Saros Körfezi’ndeki turizmcilerimizi davet ediyoruz. Restaurant, otel, pansiyon işletmecilerimizi davet ediyoruz. Genç girişimcilerimizi davet ediyoruz. YÖREX Fuarı’na katılımımız, sanayi ve ticaret odaları ile borsalar tarafından ortak gerçekleştirilen bir organizasyon. Fuarın sloganı da şu, ‘Sizin oraların nesi meşhur?’. İpsala pirinci gibi Türkiye’nin tüm meşhur yöresel lezzetleri orada olacak. Kalkınmanın yöresel ürünlerden geçtiğini, bunun da küresel boyutta devamlılığını sağlamak gerektiğini bu fuarlara sizlere göstermiş olacağız.” dedi.

YÖRESEL ÜRÜNLERİN DEĞERİ VE HACMİ YÜKSELECEK

Mustafa Helvacıoğlu, yöresel ürünlerin yerel kalkınmada aynı zamanda istihdamı geliştirdiğini dile getirerek, şunları söyledi: “Yöresel ürünlerin değerini ve hacmini yükseltmek için bu fuarın çok önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum. Yöresel ürünlerimizin etkileşimini ve birbirine olan paylaşımını da bu fuarda göreceğiz. Oda, borsalarımızın yöresel ürünlerin ticaretleştirilmesi konusunda da ortak çalışmaları yapan bir organizasyon olacak. Yöresinin adını almış ama tescillenmemiş ürünleri belgelendirmeleriyle tescillenmesini de teşvik etmek için bir ortak akıl platformu diye düşünüyorum. Öte yandan yerele sıkışıp kalmış ürünlerimizin yöresel pazarda değer kazanmasını sağlamış olacağız. İç pazarda bu ürünlerin eriyip gitmesine engel olmak için kurulan bir fuar olduğunu düşünüyorum. Kısacası yöresel ürünlerin katma değerini arttıran bir fuar diyerek de eklemek istiyorum. Fuara bütün üyelerimizi davet ediyorum. Gelirken de Pamukkale ve Kuşadası’na uğrayarak, Saros Körfezi’ne örnek olacak işletmeleri ziyaret edeceğiz.”