GİZEM GÖRÜR

ESNAF OLARAK SEZONDAN BEKLENTİMİZ VAR      

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı’nın sona ermesiyle birlikte vatandaşın tatil planları yapmaya başladığının altını çizerek sözlerine başlayan Erkan şunları söyledi: “Vatandaşımızın tatile çıkmadan önce, araçlarının bakımını yaptırması gerekiyor. Tatil sürecinde, herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması için ve kendi güvenlikleri açısından bakım yaptırılması şart. Ayrıca, tatil döneminde bölgemize gelenlerin sayısında ciddi bir artış yaşanacak olmasından ötürü esnaf olarak bizim de beklentilerimiz var. Umarım, iyi bir yaz dönemi geçiririz.”

HER GEÇEN YIL, BİR ÖNCEKİ YILI ARAR HALE GELDİK

Uzun yıllardır esnaflık yaptığını ama her geçen yılın bir önceki yılı arattığını ifade eden Hüseyin Erkan, “Ben 40 yıllık vergi mükellefiyim ve bugüne kadar bu kadart kötü geçen bir yıl olmadı. Esnaf olarak, her geçen yıl, bir önceki yılı arar hale geldik. İşlerimiz çok durgun ve önümüzü göremediğimiz için, gelecekten de umutsuzuz. Sadece biz değil, diğer esnafımız da gelecekten umutsuz. Çünkü her geçen gün yeni AVM’ler açılıyor ve servisler açılıyor. Bundan ötürü de, bizim gibi küçük işletmeler yaşanan durumdan olumsuz etkileniyor.”

KONUYLA MİLLETVEKİLLERİMİZİN İLGİLENMESİNİ İSTİYORUZ

Erkan, sözlerine şöyle devam etti: “Sicil affı çıkartıldı ancak, esnaf özel bankalardan kredi kullanmak istediğinde yine karşılarına sicil durumları çıkıyor. Af çıktıysa, devletin ilgili birimleri tüm bankalara bunu göndermelidir. Özel bankalar devletin çıkardığı affı neden tanımıyor? Devletimizin bu konuda da, gerekli adımı atmasını istiyoruz. Ayrıca el emeğinden alınan bir KDV var. Yaşanan sorunu da sürekli olarak dile getiriyor ancak, ilgilenen yok. Konuyla milletvekillerimizin ilgilenmesini istiyoruz.”

ESNAF OLARAK BİZ BU DURUMDAN UTANMIYORUZ

Esnafın zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Hüseyin Erkan sözlerini şöyle tamamladı: “Devletimiz esnafın borçlarıyla ilgili yapılandırma yaptı ancak vatandaş ödeyemediği için ikinci defa yapılandırma yapıyor. Esnafın çok borcu var ki, yeniden yapılandırma yapılıyor. Fakat esnaf borcunu yine ödeyemeyecek ve sıkıntı yaşayacaktır. Esnaf olarak biz bu durumdan utanmıyoruz. Bizi bu hale getirenler utansın.”