Keşan Madeni Eşya ve Demirciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Erkan, dün yaptığı açıklamada küçük esnafın en zor günlerini geçirdiğini belirterek, düşük faizli kredi ve sicil affının acilen gündeme alınması gerektiğini kaydetti. 

Küçük esnafın birçok sorunu olduğunu ifade eden Erkan, “Esnafın sıkıntıları çok ama dinleyen yok. Türkiye genelinde 23 milyon icralık dosya var. İcrada olanların çoğunun suçu da kefil olmak. Birine güvenerek kefil oluyorsun. O ödemiyor canı yanıyor ama senin de canını yakıyor. Biz bunları milletvekillerimize söyledik. Ankara’da meclise taşımalarını istedik. Esnafın sesinin orada duyurulması gerekir. Ben artık kendim için değil bizden sonraki nesil için endişeleniyorum. Mesleğimizi devralacak insan yok. Çok bir şey istemiyoruz. Esnafa uzun vadeli krediler verin. Sicil affı çıkarın. Gidip ev kredilerinin faiz oranlarını düşürüyorsun. Sen esnafa düşük faizle kredi ver. Esnaf parasını kazandıktan sonra kendine evde alır. El emeğinin yani işçiliğin KDV’sini indirmelerini istedik. El emeğinin KDV’si mi olur? İnsanlar buradan ekmek yiyor, evini geçindiriyor, çoluğuna çocuğuna bakıyor. Küçük esnaf yoktan var ediyor.” dedi.

İTİBAR DA KALMADI

Hüseyin Erkan, yapılan zamların herkesin belini büktüğünü dile getirerek, şunları söyledi: “Ben 40 yıllık esnafım. Hiç bu kadar kötü günler yaşamadım. Şu an en kötü günlerimiz. Eskiden para olmadığı zaman itibar vardı. Şimdi itibarda kalmadı. Esnaf olarak biz bir aileyiz. Ama şartlar nedeniyle kimsenin kimseye güveni kalmadı. İşyerini kapatanların sayısı her geçen gün artıyor. Artık buna ‘dur’ demelerinin zamanı geldi. Çözüm üretilmesi gerekiyor. İş işten geçtikten sonra artık bir kıymeti yok. Esnafın derdini çözerlerse birçok sorunda kendiliğinden giderilecek.”

RAFET SEZEN’İ SANAYİYE DAVET ETTİ

AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen’e de seslenen Erkan, “Ben ömrü hayatımda ilk defa geçenlerde televizyonda izledim kendisini. Pirinci övüyordu. Pirinci öv de, fakirin sesini de duyur. Küçük esnafın yok olduğunu söyle. İlk defa mecliste konuşurken gördüm. Kendisini sorunlarımızı dinlemek üzere sanayimize de bekliyorum.” diye konuştu.