AYGÜL KONAR

Erkan açıklamasında, sicil affının çıkmadığı müddetçe daha çok zahmet çekeceklerini vurguladı. 

“BU KIŞ ÇOK ZAHMET ÇEKİLECEK”

Doların hareketliliğiyle piyasalarda tedirginlik oluştuğunu belirten Hüseyin Erkan, şunları söyledi: “Kış geliyor, kredilerin geri ödemeleri de başladı. Pandemi ilçemizde patlamış durumda. Herkes kendisine çeki düzen vermeye çalışıyor. Ödemeler başladı ama zor ödenecek gibi gözüküyor. Çiftçilerimiz de tarlalarını ekmeye başladı. Bu kış çok zahmet çekilecek. Kışın sert geçeceği de şimdiden belli oldu. Doların hareketliliği, yükselmesi piyasalarda tedirginlik yaratıyor. Bize bu sicil affı çıkmadığı müddetçe, küçük esnafı kimse düşünmediği için daha çok zahmet çekecek. Bize vadeli krediler verdiler ama bu krediler uzun vadeli verilmeliydi. Kısa vade de esnaf bir iki taksiti ödeyecek sonrası için yine sıkıntı çekecek.”

“TORBA YASASINA SİCİL AFFINI KOYMAMIŞLAR”

Sicil affının çıktığı zaman, esnafın rahat bir nefes alacağını belirten Hüseyin Erkan, “Torba yasasından ne çıkacağını bilmiyoruz. Kime çıkacağını da bilmiyoruz. Torba yasasına sicil affını koymamışlar. Vekillere söyledik, sicil affını torba yasasına koyun diye. Sadece benim esnafım değil, Türkiye genelinde tüm esnafın önü kapalı. Sicil affı çıkarsa esnaf rahat bir nefes alır. İşine daha iyi sarılır. Sicil affı çıkmadığı takdirde vatandaşlar kredi kullanamıyor, vatandaşın ödemeleri, borçları, faturaları, çoluk çocuğu var. Vatandaş evine ekmek mi götürsün, Bağkur’unu mu ödesin. Mazota, benzine zam geldikçe bizim işimiz aşağıya düşüyor.  Benzin, mazot pahalı diye herkes arabasını alıp istediği gibi gezemiyor artık. Bunlar esnafımızı çok etkiliyor. Kış zor geçecek. Torbadan inşallah esnaf da çıkar” diye konuştu. 

“ESNAFIMIZ KORONAVİRÜSE KARŞI BİLİNÇLİ”

Koronavirüs denetimlerinin sanayide sürekli devam ettiğini, esnafın bu konuda bilinçli olduğunu söyleyen Erkan, sözlerini şöyle sonlandırdı:“Sanayide de denetimler sürekli yapılıyor. Bizim burada işimiz yağ içinde, mazot içinde. Maske bir gün takıldıktan sonra ikinci gün değişmesi gerekiyor. Esnafımız koronavirüse karşı bilinçli. Esnafı ziyaret edip sorunları sürekli dinliyoruz. Bir talepleri ihtiyaçları olduğunda vekillerimize iletiyoruz. Bu hastalıktan inşallah en kısa zamanda kurtuluruz. Kurtulmamız için önce tedbirimizi almalıyız, uyarıları dinlemeliyiz.”