BÜLENT SAYLAM

Keşan TSO Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantı, saat 15.15 sıralarında başladı.

Toplantıda, ilk olarak, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Mutaf söz aldı.

İNŞAATTA YAŞANAN SIKINTILAR, DİĞER SEKTÖRLERE DE YANSIYOR

Türkiye’nin içinde bulunduğu durumdan ötürü inşaat sektörü ve ona bağlı yan sektörlerin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirten Mutaf, “Türkiye’de bugün istihdam edilen işçilerin yüzde 18’i inşaat sektöründe faaliyet göstermektedir. İnşaat, bölgemiz ve Türkiye için en önemli sektörler arasındadır. Burada yaşanan dalgalanmalar ve oluşan sıkıntılar, diğer sektörlere de yansımaktadır. İnşaat sektörü, ekonominin can damarıdır. Bundan ötürü de, genişletilmiş bir sektör toplantısı yapmayı uygun gördük. Sektörün sorunları dile getirmek ve bölgemizde nelerin yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunacağız.” dedi.

SORUNLARIMIZI BİRLİKTE ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞALIM

Kadir Mutaf sözlerini şöyle tamamladı: “TOBB’da bizlerin bir gücü var ve sorunları ulaştırma imkanımız var. Sorunlarımızı bireysel değil; odamızın da gücünü arkasına alarak, tek bir sesle dile getirmemiz gerekiyor. Belediyeyle, Çevre ve Şehircilikle ilgili yapılabilecek bir şey varsa, odanızın gücünü arkanıza alın. Sorunlarımızı birlikte çözmek için çalışalım. Birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız.”

BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE HAREKET ETMELİYİZ

Daha sonra söz alan Keşan TSO Meclis Üyesi Yüksel Alioğlu, şunları söyledi: “Toplantının asıl amacı, piyasadaki dalgalanmayla ilgilidir. İnşaat sektörünün içinde bulunduğu ciddi sıkıntılardan bahsedeceğiz. Ortak akılla ne yapabileceğimiz konusunda görüş alışverişinde bulunacağız. İnşaat sektörü sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Bunun nedeni ise, maliyetlerin hızla artmasıdır. Demir, beton ve diğer ürünlerde yüzde 100’e varan artışlar yaşandı. Bu artışlarda, inşaat sektörünü zora sokmaktadır. Bu gidişle bizler işin altından kalkamayacağız. Ortak akılla ve birlik, beraberlik içerisinde hareket etmemiz gerekiyor. Birbirimizi nasıl koruruz konusuna yoğunlaşmamız lazım. Ayrıca, alabileceğimiz ürünleri nasıl ucuza mal edebileceğimiz konusunda konuşmamız gerekiyor. Toplu alımlarda fiyat düşebiliyor ama bireysel alımlarda bu durum yaşanmıyor.”

DEVLETİMİZ TARAFINDAN SEKTÖR İSTİKRARA KAVUŞTURULMALI

Cemaleddin Uslu ise, şunları söyledi: “İnişli çıkışlı olan bir süreçte, kimse önünü göremiyor ve ne yapacağını bilmiyor. Stok yapan kârlı gibi görünüyor. Ama devletimiz tarafından sektör istikrara kavuşturulmalı.”