BÜLENT SAYLAM

İş Başı Eğitim Programlarının firmalar için avantajlı olduğunu dile getiren Yazıcı, firmaların bu programlara başvurmaları halinde 9 aya kadar süreyle devletin maaş ve sigorta katkısı verdiğini kaydetti.

6353 KİŞİYE DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLDİ

Keşan Hizmet Merkezi olarak geçen yılın Haziran ayından bugüne birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini söyleyen Yazıcı, 2018 yılı içinde 6353 kişiye danışmanlık hizmeti, 12 grup görüşmesi, 34 eğitim kurumu ziyareti, 495 işyeri ziyareti; açık işçi olarak 1261’den, 569 kişinin de işe yerleştirilmesinin yapıldığını söyledi.

MİLLİ EĞİTİM OKULLARINA İSTİHDAM SAĞLANDI

1 Ekim 2018 tarihi itibariyle Toplum Yararına Programında Milli Eğitim okullarına Keşan, İpsala ve Enez’e işe yerleştirmeler yapıldığını belirten Yazıcı,  100 kişinin Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, 22 kişinin İpsala İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve 20 kişinin de Enez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne işe yerleştirildiğini kaydetti. Yazıcı, ayrıca 8 Ekim 2018 itibariyle de Keşan, İpsala ve Enez’deki Milli Eğitim okullarına güvenlik görevlisi olarak da istihdam programının başladığını söyledi. Güvenlik görevlisi olarak Keşan ve Enez için 31 kişinin işe alacağı bilgisini veren Yazıcı, İpsala için de 10 kişinin işe alındığını belirtti.

144 KİŞİYE GİRİŞİMCİLİK PROGRAMI DÜZENLENDİ

Kursların da devam ettiğini söyleyen Yazıcı, 5 farklı meslekte yaklaşık 90 kişiye kurs düzenlediklerini özel politika kapsamında 2 farklı meslekte 50 kişiye, Toplum Yararına Programda 866 katılımcıya kurs düzenlediğini bildirdi. Girişimcilik eğitim programları düzenlediklerini söyleyen Yazıcı“6 farklı dönemde yaklaşık 144 kişiye girişimcilik programı düzenledik. Keşan TSO, İpsala Meslek Yüksek Okulu ve Gençlik ve Spor Merkezi ile düzenledikleri bu programları beraber çalıştık.

İş Başı Eğitim programları devam ediyor. En az 2 çalışanı olan işletmelerde 138 kişiye bu programdan yararlandırdık.” diye konuştu.

ENGELLİ VATANDAŞLARA YÖNELİK DE PROJELER VAR

Aynı zamanda engelli vatandaşlara yönelik de projelerin olduğunu söyleyen Yazıcı, Keşan Sosyal Hizmet Merkezi ile şu an sözleşme aşamasında olan bir proje yapacaklarını kaydetti. Keşan’da öncelik olarak Toplum Yararına Proje kapsamında işe alımların olduğunu ifade eden Yazıcı, bunun dışında farklı branşlarda da işe alımların yapıldığını söyledi.

GÜNLÜK 61,65 AYNI ZAMANDA GENEL SAĞLIK SİGORTASI VERİYORUZ

İş Başı Eğitim programlarına başvuruların az olduğunu belirten Yazıcı, “En az 2 çalışanı olan işyerleriyle İş Başı Eğitim programı kapsamında programlar düzenliyoruz. Bundan sonra da düzenleyeceğiz. Günlük 61,65 aynı zamanda genel sağlık sigortası veriyoruz. Edirne il merkezinde bu programa yoğun ilgi var ancak Keşan, İpsala ve Enez’de de bu programında ilgi gösterilmesini müdürlük olarak istiyoruz. Firmalardan sadece gelip bize başvuru yapmalarını istiyoruz. Hem teşvik yararlandırma aşamasında faydalı olacaktır kendileri için hem de uygulama aşamasında deneyim kazanma aşamasında işverenin bir maliyeti olmayacak çünkü bütün maliyetlerini müdürlüğümüz karşılayacak. Bize başvurular sonrasında hızlı bir şekilde işe alım işlemi yapılıyor.” dedi.