SONGÜL KONAR

Toplantıya, Keşan TSO yönetim kurulu üyesi Kadir Mutaf, Keşan TB (Ticaret Borsası) yönetim kurulu başkanı Necmi Kaymaz, İpsala TB meclis başkanı Necati Görür, İŞKUR Keşan Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Yazıcı, SGK Keşan Merkez Müdürü Ali Kaçmaz ve Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği Keşan Şubesi Başkanı Eralp Batman katıldı. 

DEVLETİN, ON BİR FARKLI SİGORTA PİRİM TEŞVİKİ BULUNMAKTA

Keşan TB Başkanı Nemci Kaymaz konuşmasında, “İşverenlerin çalışanları için ödemiş olduğu sigorta primlerine 5510 sayılı kanunda düzenlenen artı beş puanlık indirim uygulaması yanında, devletin sigorta primlerine finansman katkısı başlatılmıştır. Sigortalı çalışanların, özel sektör, iş yeri, işverenlerin kayıtlı sigorta istihdamlarının arttırılması, kadın, genç, engelli istihdamının arttırılması, bölgesel büyük ölçekli yatırımlar ile stratejik yatırımların özendirilmesi, bölgesel gelişmişlik ve farklılıkların azaltılması için devletin, on bir farklı sigorta pirim teşviki bulunmakta. Bu teşvikler bundan sonraki süreçte 2020 ve 2023 yıllarına kadar alınacak olan işçilerin sosyal güvenlik primlerini artı beşten hariç devletimiz karşılayacaktır. Bununla ilgili Keşan Ticaret Borsası, İpsala Ticaret Borsası, Keşan Ticaret Sanayi Odası, Keşan Mali Müşavirler Derneği ile birlikte yapacağımız çalışma içerisinde devletin gerek İŞKUR gerek SGK ile birlikte, birlik beraberlik içerisinde teşviklerin işletmelerimize daha fazla bilgilendirilip bu teşviklerden faydalanmak için elimizden gelen bütün gayret ve çabayı kurumlar ve STK’lar (sivil toplum kuruluşu) olarak birlikte yapacağımızın sözünü veriyoruz. Tüm işletmelerimize artı beş artı yeni sosyal güvenlik primlerinden faydalanmak için herkesin kendi mali müşavirleri ile istişare içerisinde olup tıkandığı noktalarda Keşan Mali Müşavirler Derneğinden, Sosyal Güvenlik, İşkur’dan gerek STK’lardan yardım talep etmelerini istiyoruz” dedi. 

BU İŞİN ZAPTIRAPA ALINMASINI ÖZELLİKLE İSTİYORUM

Kaymaz’dan sonra söz alan İpsala TB Meclis Başkanı Necati Görür, “Devletimizin İŞKUR olsun SGK olarak bu gibi desteklerinin istihdamı arttıracağını ve işverenlerimizin bu konuda desteklerinden dolayı daha fazla işçi çalışma imkânı sahip olacağına inanıyorum. Küçük yerleşim bölgelerinde kaçak işçi çalıştırma olanağı yok. Büyük şehirlerde duyuyoruz, görüyoruz, sosyal güvenlik primlerinden dolayı yabancı uyruklu işçi çalıştırdıkları, işe ihtiyacı olan insanlarımızın işsiz kaldığını görüyoruz. Ben bir sanayici olarak bu işin zaptırapa alınmasını özellikle istiyorum,” şeklinde konuştu. 

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI HAKKINDA BİLGİLENDİRMELER YAPACAĞIZ.

Keşan Ticaret Sanayi Odası olarak, Keşan Ticaret Borsası, İpsala Ticaret Borsası ve Mali Müşavirler Derneği Keşan Şubesi ile birlikte aynı zamanda İŞKUR İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü kapsamında genişletilmiş bir toplantı yapacaklarını belirten Ticaret Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Kadir Mutaf, toplantının 6 Kasım Salı günü saat 14.30’da Ticaret Sanayi Odası’nda yapılacağını belirtti. Mutaf, konuyla ilgili şunları söyledi, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği tarafından mesleki eğitim ve beceri geliştirme işbirliği protokolü imzalandı. Bu projeden ülkemizde nitelikli eleman sorunu artık ciddi anlamda ciddi sayılara ulaştı. Bu anlamda bahsettiğimiz kurumlar arasında yapılan protokol kapsamında nitelikli eleman yetiştirmeye merhem olacak, önemli proje olarak görüyoruz. Salı günü yapılacak olan toplantımızda bu konu hakkında bilgilendirme yapacağız. Hali hazırda devam eden işbaşı eğitimleri daha genişletilmiş ve aynı zamanda nitelikli eleman kazandırma konusunda önemli bir proje olduğunu düşünüyoruz.  Hali hazırda devam eden geleceğin mesleklerinde düzenlenecek işbaşı eğitim programı, şuan üyelerimizin yararlandığı ama pirim sürelerinin uzadığı dokuz aya varan işbaşı eğitim programı hakkında bilgilendirmeler yapacağız. Basın ilan kurumu ile imzalanan muhabirleri ilgilendiren bir protokol var. Devletin dokuz ay işbaşı eğitim desteği, bu destekten sonra, SGK tarafından 24 ay kadar teşvik kapsamı,  bilişim ve imalat sektöründe altı ay süreli işbaşı eğitim destekleri, mesleki yeterlik belgesine gerek olmayan çalışan sektörler var. Bu eğitimlere katılan kadınlara çocuk bakım desteği var. Bu yeni bir proje. Devlet çalışan annelere aylık dört yüz lira bakım desteği veriyor. Kadınların iş gücünü arttıracağı bir proje olarak görüyoruz bu projeyi.”