BÜLENT SAYLAM

DİSK Genel İş Sendikası Keşan Trakya Şube Başkanı Salim Şen, Keşan Belediyesi Temsilcilik üyeleri Kamil Tunca ve Sedat Çıkıkçı, Keşan Belediyesi kadrolu işçileri adına yardım kolisi ile ilgili açıklamada bulundu.

100 KOLİLİK BİR YARDIM KOLİSİ HAZIRLADIK

Şen, 400’e yakın kadrolu işçinin Keşan’ın 12 mahallesinde ikamet ettiğini belirterek, şunları söyledi: “İşçi arkadaşlarımızda üyelerimizden gelen talep üzerine bir çalışma yürüttük. Arkadaşlarımız bize mahallerinde gelirini yitirmiş, muhtaç insanların varlığından söz ettiler. Bizler düzenli olarak bir gelire sahibi ancak mahallelerimizde özelikle bu salgın döneminde işini yitirmiş yoksul vatandaşlarımız var. Her ne kadar gerek belediyemiz gerekse devletimiz tarafından yardımlar ulaştırılsa da bizler de ‘taşın altına elimizi koymak istiyoruz’ dediler. ‘Ne yapabiliriz?’ diye sendika yönetimine başvurdular. Biz örgütlü bir toplumuz, temsilci arkadaşlarımızla bir toplantı yaptık. Üyelerimize karınca kararınca kimin ne kadar yardım edecek gücü varsa o kadar olmak kaydıyla bir yardım kampanyası düzenledik. Arkadaşlarımız bu yardımları topladılar. Toplanan bu yardımlarının neticesinde de dağıtılmak üzere 100 kolilik bir yardım kolisi hazırladık. Üyelerimizden mahallerindeki yoksul, sıkıntıya düşmüş vatandaşlarımızın iletişim bilgilerini aldık. Yine belediyemizle iletişime geçerek kendi listelerimizle belediyenin listesiyle bir araya getirdik. Oluşturduğumuz bu yardım paketlerini bugün itibari ile belediyemizin vasıtasıyla ulaştırdık. 

BÖLÜŞTÜĞÜMÜZ SÜRECE BU ZORLUKLAR AZALACAKTIR

Şen, son olarak şöyle konuştu: “Şunu belirtmek isteriz. Zorluklar bölüşerek azalır güzellikler, mutluluklar bölüşerek çoğalır. Zor bir dönümden geçiyoruz. Bölüştüğümüz sürece bu zorluklar azalacaktır. Bizler de bu kentte yaşayan insanlarız, bu hizmetleri üretiyoruz ve bu hizmetleri aynı zamanda kendimiz de alıyoruz. Bu şekilde taşın altına elimizi koymak istedik.”