AYŞİN SEÇİL GEZER

Erikli’de ikinci olarak düzenlenen festivalin kalabalık olduğu vurgusunu yapan İşçimen, şunları söyledi: “Festivaller bölge için tanıtım aracı ve ilerleyen zamanlarda daha da bizim tanıtımımıza ve ticaretimize yansıyacağını söylemiştim. İkinci festivalde bunu gördük. Her esnafın bir şeyler kazandığını gördük. İyi bir festival oldu, kalabalık oldu. Kaliteli ve kültürlü bir genç kesim vardı. Hepimize yansıdı. Bence güzel bir katma değer oldu. Üçüncü festival de geliyor. Üçüncü festivalin programı çok iyi, sanatçıları Türkiye’nin ünlü sanatçıları olacak. İlk festivalde katılım çok fazla yoktu ama ona rağmen katkısı oldu. Biz hazırlanıyoruz, 10 günlük bir istirahat dönemimiz olacak gibi gözüküyor. 3- 6 Ağustos tarihlerinde yapılacak olan festival Erikli’nin hareketli olduğu dönem olacak. Ardından Kurban Bayramı geliyor. Festivaller ve bayram derken kötü başlayan sezon iyi bitecek gibi gözüküyor.” 

FESTİVAL ORGANİZATÖRLERİ ÇÖP KONUSUNDA BAYA HASSASTILAR

Festival alanında gerekli temizlik çalışmalarının yapıldığını ifade eden Mustafa İşçimen, “Gerek kurumlar, gerek festival organizatörleri çöp konusunda baya hassastılar. Sadece festival alanı ve bölge ile ilgili festival alanı olsun, kurumlar olsun gerekli itinayı gösterdiler. Her programdan, her konserden sonra toparlanma oldu.” dedi. 

GÜNÜBİRLİKÇİ TURİZMİ ERİKLİ İÇERİSİNDEN, DIŞARISINA ÇEKMEMİZ LAZIM

Erikli’nin en büyük sorununun günübirlikçiler olduğunu söyleyen İşçimen, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Festival dışında bölgeye gelen günübirlikçiler var. Bizim en büyük sıkıntımız onlar, onların bölgeye bir faydası yok. Günübirlikçi gelirken büyük marketlerden alışverişini yapıyor, bütün pisliklerini bize bırakıp gidiyor. Erikli esnafından bir şey almış olsalar, bir katma değer sağlasalar, o zaman tabi ki biz onların pisliklerine katlanacağız. Önümüzdeki yıllarda mutlaka halk plajı tarzında yapılanma olması lazım. Günübirlikçi turizmi Erikli içerisinden, Erikli dışarısına çekmemiz lazım.” 

İşçimen: “Kötü başlayan sezon iyi bitecek”

İşçimen: “Kötü başlayan sezon iyi bitecek”