HABER MERKEZİ

18 Ocak Perşembe günü Keşan TSO Yönetim Kurulu tarafından gerçekleştirilen Yunanistan temaslarında sırasıyla, Gümülcine Baş Konsolosluğu’na yeni atanan Murat Ömeroğlu,  İskeçe TSO Yönetimi ve İskeçe'de üretim yapan bir takım ihracat firmaları ile görüşmelerde bulunuldu.

Yunanistan programına; Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa İşçimen, Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Cemil Çakıcı, Kadir Mutaf ve Cüneyt Yüksekdağ, Meclis Üyesi Murat Arıkan, Keşan TSO 2. Grup Meslek Komitesi Başkanı Selçuk Ataklı, Keşan TSO 6. Grup Meslek Komitesi Başkanı Göksel Aktaş, Oda Üyeleri Aydoğan Akar ve Ahmet Akar ile Keşan TSO Genel Sekreteri Erdem Başak katıldı.

Yunanistan’daki temas ve görüşmeler ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, görüşmelerin bölge ve oda üyeleri açısından oldukça faydalı ve olumlu sonuçlar doğuracağını belirterek şunları kaydetti:

Oda Üyelerine Uzun Süreli Vize Kolaylığı Sağlanması Konusunda İsteklerimizi Yineledik…

“Keşan TSO Heyeti olarak Yunanistan’da gerçekleştirdiğimiz görüşmeler ve sağladığımız temaslar oldukça olumlu geçti. Programımıza görevine yeni atanan Başkonsolosumuz Sayın Murat Ömeroğlu ziyareti ile başladık. Kendisine yeni görevinde başarılar dileyerek önümüzdeki süreçte Batı Trakya iş dünyası ile karşılıklı yapacağımız iş planlarımızı anlattık. Bir diğer önemli konumuz ise oda üyelerimize uzun süreli vize kolaylığı sağlanması üzerineydi. Bu yöndeki istek ve taleplerimizi yeniledik. Sayın Başkonsolosumuzda bahsi geçen iş planlarımıza katkı ve destek vereceğini bizlere iletti.”

İki Ülkenin Trakya’sı Keşan’daki İş Çalıştayı’nda Buluşacak…

Konsolosluktaki görüşmelerin ardından, İskeçe TSO Yönetimi ile kapsamlı bir planlama toplantısı gerçekleştirdiklerini ifade eden Mustafa Helvacıoğlu değerlendirmesine şöyle devam etti: “Yaklaşık 6 Bin Üyesi bulunan ve geçtiğimiz günlerde güven tazeleyerek yeniden göreve seçilen İskeçe TSO Yönetimi ile kapsamlı bir iş planlama toplantısı gerçekleştirdik. Yönetim Kurulu Başkanı Stylianos Moraitis, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serkan Hatip ve Meclis Üyeleri Chatzigkene Irfan ile Molla Oglou Ismet Yönetim Kurulu Üyeleri ile karşılıklı sınır ötesi iş planlarımızı görüştük. Öne çıkan gündemlerden biri, Yunanistan ve Türkiye’nin Trakya Bölgelerinin iş camiasını bir araya getirecek bir iş çalıştayının yapılması konusuydu. Dedeağaç ve Gümülcine Ticaret Odaları ile bu konudaki görüşmeleri devam ettirerek önümüzdeki Nisan-Mayıs aylarında bir çalıştay yapılması konusunda planlama gerçekleştirdik.

İHRACAT YAPAN ÜYELERE YÖNELİK KARŞILIKLI BİLGİ, İLETİŞİM VE DESTEK OFİSİ AÇACAK

Mustafa Helvacıoğlu değerlendirmesinin sonunda, İskeçe TSO Yöneticileri ile AB ve Sınır Ötesi Hibe Programları konusunda proje ortaklığı yapacaklarını da sözlerine ekleyerek, “Batı Trakya’daki Ticaret ve Sanayi Odaları ile proje ortaklığı yapılması konusunda protokol çalışmalarımız olacak. Bir diğer önemli konumuz ise, İskeçe TSO ile Odamızın hizmet bölgelerini kapsayacak ve ithalat / ihracat yapmak isteyen üyelerimize yönelik karşılıklı bilgi, iletişim ve destek ofisleri açılması konusunda karar aldık. Bu konuda üyelerimizin mevzuatlar konusunda bilgi alabilecekleri, ücretsiz tercümanlık hizmetlerinden yararlanabilecekleri, iş görüşmelerini gerçekleştirebilecekleri ve benzer birçok konuda destek alabilecekleri bir model uygulama olacak. Yine turizm işletmelerimize yönelik olarak hayata geçireceğimiz ortak seyahat paketleri ile de üyelerimize karşılıklı faydalar sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Keşan TSO Heyeti, Yunanistan temaslarında son olarak, İskeçe'de üretim yapan ve ürettiği ürünleri Türkiye'ye ihraç eden iki firmayı ziyaret ederek üretim konuları hakkında detaylı bilgi paylaşımında bulundu.