HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Kadir Mutaf, 9 ay süren yüzde 10'luk KDV indiriminin mobilya sektörünü canlandırdığını ifade ederek, "Bu indirim sektörü tüketim açısından olumlu yönde etkiledi. Firmalardaki fiyatlara KDV indiriminin yansıması tüketici açısından avantajlı oldu. Fakat 30 Eylül'de bu süre son buldu. Ancak firmalar KDV indiriminin ardından yeni fiyatlar tam anlamıyla geçmiş değil. Zaman içerisinde fiyatlara yansıyacağını düşünüyorum. Bunun devam etmesi sektör açısından olumlu olacaktır. Şu an bir karar yok ama belki yeni yıldaki düzenlemede tekrar değerlendirilir ve KDV oranı düzenlenir. Bu sektörün tüm kuruluşlarında şu an konuşulan bir şey. Yüzde 10'luk KDV indirimi mobilya sektörü için önemli bir tutar. İnşallah bu düzenleme yeniden yapılır." dedi.

MOBİLYA SEKTÖRÜNDE KEŞAN, TRAKYA'NIN ÖNDE GELEN YERLERİNDEN BİRİSİ

KDV indirimi sonrası Keşan'da geçen yıla oranla canlı bir dönem geçtiğini dile getiren Mutaf, şunları söyledi: "Özellikle tarım sektöründe verim artışı mobilya sektörüne de olumlu yansıdı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası her sektörde olduğu gibi bizde de bir durağanlık yaşandı. Bu ekonomiye doğrudan etki etti. Bu yıl bunun yaralarını sardık. Ticaretimizi üst düzeye çıkarmaya çalıştık. Yaz dönemi turizm sektörünün de desteğiyle cirolarımızı arttırarak geçen yılki olumsuz tabloyu silmeye çalıştık. Ancak piyasalardaki durağanlık maalesef devam ediyor. Döviz kurlarının yukarda olması sektörümüzü olumsuz yönde etkiliyor ama sezonun tüketim ve alışveriş açısından çokta kötü olmadığını düşünüyorum. İstanbul ya da Ege Bölgesi'yle karşılaştırırsak bölgemizin oralara nazala daha iyi durumda olduğunu düşünüyorum. Mobilya sektöründe Keşan, Trakya'nın önde gelen yerlerinden birisi. Firmalarımız bu işe gerçekten çok önem veriyor. Keşan'dan bir çok bölgeye de hizmet ediyoruz. Batı Trakya öncelikli olmak üzere Trakya'nın her şehrine satış yapıyoruz. Bir nevi iç ihracat gerçekleştiriyoruz. Bir Keşan firmasının Malkara, Lüleburgaz'da ya da Çerkezköy'de satış yapması mutluluk verici. Bu sektörü öne çıkarmak için her firma üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Fuarlara baktığımız zaman bölgemizdeki firmaları o fuarlarda görebilirsiniz. Sektörle ilgili her türlü yeniliği ve gelişmeyi ilk önce Keşan'daki firmaların uyguladığını görebilirsiziniz."

FUAR DÜZENLENECEK

Kadir Mutaf, sektörü geliştirmek adına Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte bir fuar planladıklarını kaydederek, "Keşan'da, Mobilya sektörü ve ev dekorasyonunu ilgilendiren konulardaki perde, beyaz eşya, zücaciye ve halı sektörünün içine alan bir fuar düzenlemek istiyoruz. Nisan ayı içerisinde Batı Trakya ve Trakya bölgesinde firmaları tanıtıcı, geniş katılımlı bir fuar projemiz var. Firmalarla görüşüp, bilgi alışverişinde bulunarak bu fuarı gerçekleştirmek istiyoruz. Bölgemiz adına 1 hafta sürecek Yunanistan'ı da içine alan geniş tanıtımlı bir etkinlik olmasını planlıyoruz. Böylece bu sektörde önde gelen firmaların Keşan'da olduğunu tescillemiş oluruz." diye konuştu.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ