HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Murat Arıkan, Kadir Mutaf, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, Keşan Gıda İhtisas OSB Danışmanı Murat Bağcıoğlu, Genel Sekreter Erdem Başak ve Genel Sekreter Yardımcısı Kadir Can Tunç ile birlikte Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Edirne İlinin IPARD Programı’na dahil edilmesi, İpsala Karma Organize Sanayi Bölgesi, Keşan’a yeni okul kazandırılması, bilgi vermek, destek istemek ve üyelerin sorunları ile ilgili 1-2-3 Şubat 2022 tarihlerinde Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal, CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı – Mekansal Planlama Daire Başkanı Ramize Esra Oğuz, TOBB Uyum Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Genel Müdürü Dr. Onur Yüksel’i ziyaret etti. Keşan TSO’nun Ankara ziyaretlerindeki en önemli gündemi Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin 2022 yılı yatırım planlarına dahil edilmesi, Edirne İlinin IPARD Programı kapsamına alınması, Keşan’a yeni bir okul kazandırılması ile ilgili yetkin kurumlar ile temasa geçmesi oldu.

İSTİHDAM YARATMAK İÇİN TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER EDECEĞİZ

Ankara ziyareti ile ilgili konuşan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, “Programımız kapsamında 6 kurum ve kuruluş yöneticilerini ziyaret ettik. Üyelerimizden gelen istek ve talepler doğrultusunda, bölgemizin gerekli alanlarda ihtiyaçlarını karşılayacak destek, inovasyon, sanayi atılımları, eğitim ve ekonomik kalkınma alanlarında görüşmelerde bulunduk. Bölgemizin Sanayi alanındaki eksikliklerini giderecek, her türlü girişimin arkasında durarak istihdam yaratmak için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz bu bağlamda az öncede belirtmiş olduğum gibi görmüş olduğumuz eksikliklerimizi tamamlayarak istek ve taleplere Keşan TSO olarak en hızlı şekilde çözüm üretmeyi amaçlamaktayız. Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Mahmut Özer’e yapmış olduğumuz ziyaret neticesinde sayın Bakanımıza Milli Eğitim Bakanlığımızın ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin İşbirliğinde Keşan’ımıza kazandıracağı yeni okulumuz hakkında ki taleplerimizi ilettik, Proje Okulumuz olan Keşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz hakkında, Sayın Bakanımıza bilgi vererek okulumuza güncel materyaller kazandırmak için desteklerini istedik. Okulumuzda Mesleki Eğitim ile ilgili gerçekleştirdiğimiz Avrupa Birliği Projelerimiz hakkında bilgiler verdik. Kabul edilen Trakya Metal ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Mesleki Yeterlilik Merkezi AB Projemizin Lansmanına Bakanımızı davet ettik. İkinci ziyaret noktamız olan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı oldu, Bakan Yardımcımız Hasan Büyükdede’yi ziyaret ettik. Sayın bakanımız ile gerçekleştirdiğimiz görüşme neticesinde Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgemizin hangi aşamalarda olduğu hususunda bilgiler verdik ve 2022 yatırım bütçesine eklenmesi hususunda destek istedik. Sayın bakanımızdan Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgemizin sanayi alanlarındaki, altyapı yatırımlarına başlanması hususunda söz aldık” dedi.

BÖLGEMİZİN GELİŞİMİ İÇİN ÇALINMADIK KAPI, KENDİ YETKİNLİK ALANIMIZ İÇERİSİNDE DOKUNMADIĞIMIZ ÜYEMİZ KALMAYACAK

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanlığı ve TOBB Uyum ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi ziyareti ile ilgili konuşan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Arıkan da, “Bugün bölgemiz adına attığımız adımlar, yarın geleceğimiz için her alanda bölgemizi daha cazip kılacaktır, Bölgemizin gelişimi için çalınmadık kapı, kendi yetkinlik alanımız içerisinde dokunmadığımız üyemiz kalmayacak. Her geçen gün daha profesyonel hizmet anlayışı ve gündelik işleri kolaylaştıracak altyapı sistemleri ile Keşan Ticaret ve Sanayi Odamızı bir adım daha ileriye taşımak için var gücümüz ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ankara ziyaretimiz kapsamında TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç’a ziyarette bulunduk. Yaptığımız ziyaret neticesinde Komisyon Başkanımızdan bölgemizden gelen istek ve talepleri ilettik, Edirne İlimizin IPARD Programına dahil edilmesi hususunda destek istedik. Komisyon Başkanımızdan Kırsal kalkınma ve bölge ekonomimize katkı sağlayacak istek ve taleplerde bulunduk. Ziyaretlerimiz kapsamında TOBB Uyum Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Genel Müdürü Dr. Onur Yüksel’i ziyaret ettik. Bölgemizde kuruluş aşamalarını başlatmış olduğumuz Keşan TSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezimiz hakkında görüşmelerde bulunduk. Üyelerimizin işçi ve işveren uyuşmazlıklarını çözecek olan Keşan TSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezimizi en kısa süre içerisinde faaliyete geçirmek için çalışmalarımızı hızlandırmış bulunmaktayız” diye konuştu.

KEŞAN TSO YÖNETİMİ OLARAK BÖLGEMİZ ADINA YAPILACAK OLAN TÜM GİRİŞİMLERİN DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ

TBMM, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı - Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı- Mekansal Planlama Daire Başkanlığı ziyareti ile ilgili konuşan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Mutaf, şunları söyledi: “Ankara ile yapmış olduğumuz temaslar doğrultusunda Keşan TSO yönetimi olarak bölgemiz adına yapılacak olan tüm girişimlerin destekçisi olacağız. Ziyaret kapsamında TBMM Edirne Milletvekillerimiz Fatma Aksal, Okan Gaytancıoğlu ve Orhan Çakırlar’ı ziyaret ettik. Ziyaretimizin gündeminde Keşan Gıda İhtisas OSB merkezimizin 2022 yatırım planları arasına dahil edilmesi, Edirne’mizin IPARD Programında yer alması için destek istedik. İpsala Karma Organize Sanayi Bölgemiz hakkında bilgilendirmelerde bulunduk ve destek istedik. Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iş birliğinde Keşan’ımıza kazandıracağı yeni okul hakkında görüşmelerde bulunduk. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Fatih Turan’a ve Mekansal Planlama Daire Başkanı Ramize Esra Oğuz’a ziyarette bulunduk. Yönetim Kurulu Başkanımız ve Heyetimiz ile beraber gerçekleştirdiğimiz Ziyaret kapsamında Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgemizin 2022 yılı yatırım planlarına dahil edilmesi için destek istedik. İpsala Karma Organize Sanayi Bölgemiz hakkında bilgilendirmelerde bulunduk ve destek istedik”