İstanbul'da gerçekleştirilen Türk - Yunan İş Forumu'nda Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) yetkilileri ile biraraya gelen TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, "Keşan'a sevgi ve selamlarımı yolluyorum. En kısa zamanda ziyarete geleceğim" dedi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliğinde gerçekleştirilen Türk-Yunan İş Forumu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı H.E. Antonis Samaras, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, çok sayıda bakan ve işadamının katılımıyla İstanbul’da Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Koru ve Selahaddin Uyulgan, Genç Girişimciler Komitesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Arıkan ve Genç Girişimciler Komite Üyesi Nehir Gergin'den oluşan Keşan TSO Heyetinin de katıldığı Türk-Yunan İş Forumu’nda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye ve Yunanistan’ın büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirterek “İki ülkeyi turizm konusunda rakip olmaktan çıkarıp, ortak bir destinasyon haline getirmemiz gerekiyor. Dünya turizm pastasından daha fazla pay almak için iki ülke turizm sektörünün beraber hareket etmesi gerekiyor.” dedi.

HİSARCIKLIOĞLU, "ÖZEL SEKTÖRE ÇOK BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR"

Hisarcıklıoğlu konuşmasında, “Ortak turizm paketleri hazırlayarak, Amerika kıtasından, Uzak Doğu’dan bölgemize hiç gelmemiş olan turistleri Yunanistan’a ve Türkiye’ye çekebiliriz” diyen Hisarcıklıoğlu, “Ortak turizm paketleri hazırlanması konusunda iki ülke bakanlarının son derece istekle çalıştıklarını biliyorum. Burada tabii özel sektörümüze çok büyük sorumluluk düşüyor. Ben Türk ve Yunan özel sektörünün bu ivmeyi yakalayacağına yürekten inanıyorum.” ifadesini kullandı.

ERDOĞAN: "TİCARET HACMİ 10 MİLYAR DOLAR OLACAK"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise konuşmasında, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticaret hacminin son 10 yılda yüzde 100'den fazla arttığını belirterek, ''En kısa zamanda ticaret hacmini 10 milyar dolar seviyesine çıkarmalıyız dedik. 2015 sonu itibariyle kararlılığımızı ortaya koyalım ve 10 milyar dolar seviyesini gerçekleştirelim.'' dedi.

ANTONİS SAMARAS: "İKİLİ GİRİŞİMCİLİK İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPMANIN TAM ZAMANIDIR"

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras da konuşmasında, Yunanistan'ın yavaş yavaş istikrar sağladığına inandığını ve Türkiye'nin de bir kalkınma yörüngesinde olduğunu belirterek, ''Dolayısıyla ikili girişimcilik için işbirliği yapmanın tam zamanıdır, konjonktür uygundur.'' ifadesini kullandı.

Toplantının ardından İş Forumu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Koru, iş forumunun son derece faydalı geçtiğini ifade ederek şunları söyledi;

"Toplantıda iki ülke arasındaki işbirliğinin önemine vurgu yapıldı. Biz de bölgedeki işadamları olarak Yunanistan’ın içinde bulunduğu zorlu ekonomik durumu yakından takip ediyoruz. Bu bunalımı atlatmaları bizlere de iş dünyası olarak olumlu etkiler getirir. Türkiye ile Yunanistan arasındaki ikili ticaret hacmi 2012 yılında 5 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir."

Toplantı öncesinde TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile biraraya geldiklerini ve bir süre sohbet ettiklerini de dile getiren Ahmet Koru, "TOBB Başkanımız Sn. Hisarcıklıoğlu bölgemize sevgi ve selamlarını bizler aracılığı ile iletti, en kısa zamanda da bölgemize ziyarete geleceğini ifade etti" dedi.

İş forumunun ardından Türk ve Yunan işadamları ikili iş görüşmelerinde bulundu.