HABER MERKEZİ

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Trakya Bölgesi Odalar ve Borsalar müşterek toplantısına katıldı. Maliye Bakanı Naci Ağbal ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımları ile Edirne'de düzenlenen Trakya Oda ve Borsaları Müşterek Toplantısına Keşan TSO da katıldı.

Keşan ve İpsala Oda Borsa temsilcilerinin katıldığı toplantıda, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve Maliye Bakanı Ağbal’a bölge sorunları ile birlikte bölgenin gelişimi için öncelikli konulardan biri olan Gıda İhtisas OSB ile ilgili bilgi verildi. Keşan İhtisas Gıda OSB gündeme getirildi.

Keşan TSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, İpsala Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Girgin, Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Korucu ve Yönetim Kurulu Üyesi Üzeyir Küçükyaman ile Keşan TSO Genel Sekreteri Erdem Başak ve İpsala Ticaret Borsası Muhasebe Memuru Atılım Gültekin’in bölgemiz adına hazır bulunduğu toplantı Edirne Lalezar Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Keşan Odalar ve Borsalar olarak toplantı sonrasında Trakya Bölgesi Odalar ve Borsalar Müşterek Toplantısında

Maliye Bakanı Naci Ağbal'a ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na tescilli İpsala Pirinci hediye edildi.

OSB KONUSUNDA BİRLİKTELİK SERGİLEDİĞİMİZE İNANIYORUM

Toplantının ardından Trakya Oda/Borsaları müşterek Toplantısı’nda Gıda İhtisas OSB konusunu tekrar gündeme getirdiklerini belirten Helvacıoğlu, “Ankara’da gerçekleştirilen Türkiye Ekonomi Şuraası’nda bölgemiz sorunları kapsamında dile getirdiğimiz Gıda İhtisas OSB konusunu, TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal’ın katılımlarıyla Edirne’de gerçekleştirilen Trakya Oda ve Borsaları Toplantısı’nda tekrar gündeme getirdik. Milli istihdam seferberliği başlattığımız şu günlerde, Gıda İhtisas OSB’nin öneminin daha iyi anlaşılmasını ve en az 5 bin istihdam sözümüzü Bakanımıza tekrar hatırlattık. Sayın Bakanımız da konuşmasında, bu işin takipçisi olacağını ve OSB konusunda nefer olacağını dile getirdi. Oda ve borsalarımızın gayretli çalışmalarının sonuçlanması için çaba sarf ediyoruz. Bölgemiz için birlik ve beraberliği önemsiyoruz. Toplantıda bölge sorunları ve Gıda İhtisas OSB’ye destek vermek için hazır bulunan Bölge Belediye Başkanlarımız ve temsilcileri, STK temsilcilerimiz ve bunun yanı sıra siyasi partilerimizin ilçe başkanları ve teşkilat üyeleri ile İl Genel Meclis üyelerimiz ile orada hep birlikte bu konunun önemine vurgu yapmak için önemli bir birliktelik sergilediğimize inanıyorum.” dedi.