HABER MERKEZİ

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Yüksekdağ, “Bölge işletmelerimizin nitelikli insan gücü ihtiyacının karşılanması amacıyla İŞKUR ile birlikte sektörlerimizin ihtiyaçlarına cevap verecek personel yetiştirme konusundaki kurslarımızı talep analizi yaparak belirleyeceğiz.” dedi.

Keşan TSO, İŞKUR işbirliğiyle, kalifiye eleman yetiştirilmesi amacıyla 2018 yılında açılacak mesleki kurslar ve mesleki eğitimler ile ilgili firmalardan talep toplamaya başladı.

İHTİYAÇ DUYULAN MESLEKİ EĞİTİMLER İŞKUR’A RAPOR EDİLİYOR

Yüksekdağ, firma ve sektör ihtiyaçlarını analiz ederek, yeni yılda açılacak mesleki eğitim ve kursların bir kısmını İŞKUR İl Müdürlüğü’ne rapor ettiklerini belirterek şunları kaydetti; “Keşan Ticaret ve Sanayi Odası olarak mesleki eğitimde kalitenin arttırılmasına oldukça önem veriyoruz. Bu doğrultuda mesleki eğitimin toplumun kalkınması için gerekli olan nitelikli insan gücü ihtiyacını karşılanması, bireylerin potansiyellerinin geliştirilmesi, istihdam ve mesleki eğitim ilişkisinde daha sağlıklı bir zemin oluşturulması için Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz ile işbirliği içerisinde çalışmalarımız devam ediyor. Sektörlerimizin ve firmalarımızın, ihtiyaç duydukları vasıflı elemanı yetiştirecek mesleki kurs ve eğitimleri değerlendirip, bir kısmını İŞKUR’a rapor ettik. Bu kapsamda öncelikle; Hafriyat şoförlüğü, iş makinası operatörlüğü, soğuk gıda satış ve pazarlama, beyaz eşya tamir ve bakımı, ön muhasebe, elektrikli ev aletleri tamir ve bakımı, garsonluk ve aşçılık, sürücü eğitmeni, mobilya montaj ve tamir, girişimcilik gibi sektörlerde mesleki eğitim ve kursların başlatılmasını sağlayacağız.”

ELEMAN BULMA KONUSUNDA GÜÇLÜK ÇEKİLEN İŞ KOLLARI TESPİT EDİLİYOR

Yüksekdağ açıklamasının devamında, sektörlerin ihtiyaçlarına cevap verecek personelleri yetiştirme konusunda Keşan, İpsala, Enez ve Saros Körfezi’ndeki firmalardan talep, görüş ve öneri almaya devam edeceklerini söyleyerek; “Bu aşamada gerek iş camiası gerekse ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliğinin önemli olduğuna inanıyoruz. 2018 yılı içinde, İŞKUR ile birlikte planlayacağımız ve hayata geçireceğimiz mesleki eğitim ve kurslarımızı başarılı bir şekilde tamamlayanların, işletmelerimizde istihdam edilmesi ve bu bağlamda hizmet kalitesinin arttırılması büyük önem taşıyor. Mesleki eğitime ihtiyaç duyulan sektörlerin belirlenmesi, eleman bulma konusunda güçlük çekilen iş kollarının tespit edilmesi ve bunun haricinde işverenlerimizin yatırım planlamaları doğrultusunda talep edecekleri vasıflı eleman konusunda da mesleki eğitimleri hayata geçirmek istiyoruz.”

Cüneyt Yüksekdağ açıklamasının sonunda; “Sürekli ifade ettiğimiz gibi sorun işsizlik değil, mesleksizlik. Türkiye’nin ve Dünya’nın kalifiye mesleki eğitim sorunu var. Bunu iyi analiz etmek gerekiyor. Mevcut çalışanlara eğitim amaçlı ve yeni çalışan üretmek adına yapılacak olan kurslarımız konusunda iş dünyasının talepleri belirleyici olacak. Eğer kaliteli hizmet vereceksek mesleğinde eğitim almış elaman çalıştırmalıyız. Bir işin başarısı %65 personelden geçiyor. Bu açıdan hangi kurs ve eğitimleri açacağımız işletmelerimizin taleplerine göre şekillenecek” şeklinde konuştu.

Bölge işletmeleri ile kurum ve kuruluşlar vasıflı eleman yetiştirilmesi amacıyla açılacak mesleki kurs ve eğitimlerin belirlenmesi ile ilgili talep, öneri ve görüşlerini 31 Ocak 2018 Çarşamba Gününe kadar Keşan TSO’nun 714 11 37 Numaralı Telefonundan Akreditasyon Sorumlusu Seda Havale’ye iletebilecekler.”