Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Mutaf, yaptığı açıklamada, mobilya sektörüne dair değerlendirmelerde bulundu.

MOBİLYA FİRMALARI SEZONDA HAREKETLİYDİ

Okulların açılmasıyla birlikte mobilya sektöründe sezonun son döneminin yaşandığını belirten Mutaf, “Mayıs ayı başından beri mobilya firmaları hareketlilik yaşadı. Bölgemizde bine yakın düğün yapılmakta. Fakat birçok kısmı Keşan dışarısında ikamet eden, ailesi Keşan’da olan ve düğünlerini burada yapan vatandaşlarımızın düğünleri. Bu düğünlerin tamamının ekonomik açıdan bölgeye yansıdığını söylemek doğru olmaz. Genellikle büyük şehirde yaşayanlar, yaşadıkları yerlerden alışverişlerini yapıyorlar. Bölgemizdeki düğün sayısını düşünürsek dışarıdan alışveriş yapan vatandaşlarımızın bölgeye yönlendirilmesi halinde çok ciddi bir gelir olacağını düşünüyorum. Teslim hizmeti, ödeme konusunda kolaylıklar sağlanması bu tip insanların bölgemize yönelmesini sağlayacaktır.” dedi.

ARTIK BİR CAZİBE MERKEZİYİZ

Kurban bayramı ve okulların geç açılmasıyla yaz sezonun uzadığını ifade eden kadir Mutaf, şunları söyledi: Ülkemizdeki gerek siyasi istikrasızlık, dövizdeki dalgalanmalar, komşu ülkelerimizdeki ekonomik istikrarsızlık bölgemize de olumsuz olarak yansıdı. Sezonu durgun bir sezon olarak görüyoruz. Saydığımız etkenler insanların alım güçlerine etki etti. Bu bizim de işlerimizi etkiledi. Seçimlerin yapılmasıyla birlikte ülkemizde ekonomik gidişatın dengeye oturacağını düşünüyoruz. Şuanda mobilya firmaları tüketiciler açısından kampanyalar düzenliyor. Tüm firmalarda sezon sonu indirimler mevcut. Tüketiciler açısından avantajlı bir dönemdeyiz. Öte yandan Yunanistan ve Bulgaristan’da yaşayan soydaşlarımızın bölgeden alışıveriş yapması bir artı kazandırıyor. Keşan TSO ile beraber yapmış olduğumuz çalışmalarla soydaşlarımızın buraya gelmesi ciddi bir artı kazandırıyor. Dövizin yükselmesi onların da alım gücünü yükseltti.  Bir cazibe merkezi haline geldik.”

TÜM KEŞAN ETKİLENECEK

Kadir Mutaf sözleri şöyle tamamladı: “Kent merkezi olarak bazı problemlerimizin olduğu aşikar. Özellikle cumartesi günleri çok ciddi trafik sorunu yaşıyoruz. En önemli sorunumuz otopark. Dışarıdan alışveriş için bölgemize gelen misafirlerimiz için bir cazibe merkezi yaratmayı başaramıyoruz. Bu konuda alt yapı olarak henüz hâlâ yeterli değiliz. Kentimizin görsel anlamda alışverişe daha uygun hale getirilmesi gerek. Bunların ışığında gündemde olan kent meydanı projemiz var. Bu proje büyük artı sağlayacak. Konuya tüm vatandaşlarımızın sahip çıkmasını istiyorum. Buradaki hareketlilik tüm Keşan’a etki edecek. Yapılan çalışmaların bir neticeye vararak, faaliyete geçmesini arzu ediyorum.”