HABER MERKEZİ

Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen kurslara yoğun katılımın olmasının ardından, gelen talepler üzerine amatör denizcilik kursunun bu yıl 4.sünü başlatacak olan Keşan TSO, 24 metreye kadar olan tekneleri sevk ve idare etme imkânı sağlayan kurs ile ilgili sınırlı sayıdaki kontenjan için başvuru kayıtlarını almaya başladı.

Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa İşçimen, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, kurs katılımcı sayısını 20 kişi ile sınırlandırdıklarını ifade ederek, amatör denizci belgesi almak isteyenlerin gerekli evrakları hazırlayarak Keşan TSO’ya başvuruda bulunmaları gerektiğini söyledi.

İşçimen kurs ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Odamız, amatör denizcilere ve dolayısıyla da bölge turizmine destek vermeye devam ediyor. Boyu 24 metreye kadar teknesi olan ve belgesi olmadığı için denize açılamayan amatör denizcilere yönelik Amatör Denizcilik Belgesi Sınavına Hazırlık Kursumuzun 4.sünü açmış bulunuyoruz. Bu belgeye sahip olmak isteyenler gerekli evrakları 31 Ocak Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar (17.00) tamamlayarak, odamız Basın Yayın Birimi Sorumlusu Gökhan Gürer ile 714 11 37 ya da 0542 722 39 49 numaralı telefondan iletişime geçebilirler.”

Kursun 05-08 Şubat tarihleri arasında Keşan TSO dersliklerinde yapılacağını da sözlerine ekleyen Mustafa İşçimen, “Kurslarımız akşam 17.00 ile 22.00 saatleri arasında olacak. Kursumuzun eğitmenliğini Tekirdağ Yelken Kulübü’nden Berk Uzel yapacak. 4 günlük eğitimin ardından kursiyerlerimiz ile birlikte İstanbul’da sınava gireceğiz. Bundan önce gerçekleştirdiğimiz kurslarımızı tamamlayan kursiyerlerimizin %99’u sınavlarını başarı ile tamamlayarak belgelerine kavuştular.” 

ADB Kursuna katılmak isteyenlerden istenecek belge ve evraklar ise şöyle;

2 adet kimlik fotokopisi, 4 adet vesikalık fotoğraf, sağlık raporu (Göz-Renk ve gece körlüğü yoktur ve KBB uzmanı imza ve kaşesi, başhekim onayı ve Amatör Denizci Belgesi alabilir kararı), sabıka kaydı, son biten okulun diploma fotokopisi, kurs ve sınav kayıt ücreti 850 TL’nin (Sınav harcı, eğitim ve sınava gidiş - geliş) yatırılması.