SONGÜL KONAR

Dün, öğle saatlerinde gerçekleştirilen kırtasiye esnafı ziyaretine, Keşan TSO Meclis Başkanı Orkun Özkaya, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Mutaf ve Genel Sekreter Erdem Başak katıldı.

İsmail Şapçı, ziyaretler sırasında yaptığı konuşmada, okulların uzun bir süre kapalı olduğunu belirterek “Bu sene okullar, 6 Eylül’de tamamen açılmış olacak ve yüz yüze eğitime başlanacak. Kırtasiye ihtiyaçlarınızı kırtasiyelerimizden alırsak her zaman karşımızda ilgiyle alakayla ilgilenen birleri olacak ve ürünü görerek alma fırsatı bulacağız. Baktığımız zaman bu ürünlerin sahte ve taklitleri var. Bunların da böylelikle önüne geçmiş oluyoruz. Çünkü sağlığa zararlı ürünler olabilir. Kırtasiyelerden alınan ürün, yanlış olduğu takdirde değişimi daha kolay olur. İnternetten ve zincir marketten yapılan alışverişlerde muhatap bulmak daha zor” dedi.

“KIRTASİYELERDE SATILAN ÜRÜNLERİN DAHA KALİTELİ VE DAHA UCUZA SATILDIĞINI GÖRÜYORUZ”

Kadir Mutaf ise, farkındalık oluşturmak için kırtasiyeci esnafını ziyaret ettiklerini dile getirerek, konuşmasında, “Zincir marketlerde kırtasiye ürününün satılamaması ile ilgili bir yasa tasarısı var. Odalar ve borsalar birliği olarak bu yasa tasarısını destekliyoruz. Toplumda da bu konuda bir bilinçlenme var. Çocuklarımızı ilgilendiren bir konu olduğu için sağlığın en önemli şey olduğunu düşünüyoruz. Kırtasiyelerde satılan ürünlerin daha kaliteli ve daha ucuza satıldığını görüyoruz. Burada ürünleri görerek dokunarak satın alabiliyorsunuz. Biz bir kere daha bunun altını çizmek istiyoruz. Biz burada sadece üyelerimizin reklamını yapmak amacında değiliz. Buradaki ürünler sağlıklı. Bunları en değerli, kıymet verdiğimiz çocuklarımız kullanıyor. Vatandaşlarımız çocuklarımız için sağlıklı ürünleri en ucuz fiyat kapsamında buralardan alışverişlerini yapabilirler. Bu işte sağlık kısmını en ön plana almamız gerekiyor. Buradaki firmalar sadece okul açılma döneminde değil, 12 ay boyunca sadece kırtasiye işi ile uğraşıp hizmet veriyorlar. Bunları biz tüm kırtasiyelerimiz için söylüyoruz. Hepimizin tanıdığı, bildiği, yerel esnafımız, komşularımız” ifadelerine yer verdi.

TSO heyeti ilk olarak Keşan’da kırtasiyecilik yapan Esin ve Niyazi Görür’ü ziyaret ederek yeni sezonun hayırlı olmasını diledi. Esin Görür, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada “Biz internete göre daha uygun fiyatlara satıyoruz. Kaliteli, orijinal malları aldığımız yerler belli. Biz de burada müşterilerimizin dâhime hizmetindeyiz. Son zamanlarda sağlığımıza daha dikkat etmemiz gereken bir dönemdeyiz. Bu çocuklar hepimizin ve daha sağlıklı koşullarda daha sağlıklı ürünlerle okula gitmeli gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Niyazi Görür ise, “Marketlerdeki ürünlerle bizim sattığımız ürünler arasındaki fiyat farkında biz daha düşük ve uygun fiyatlarda kaliteli satıyoruz. Marketler spot tarzı ürünler yaptırmakta ve kalite olarak bizim altımızda. Ama bizler bunu milletimize anlatamıyoruz” dedi.

Şapçı ve beraberindekiler daha sonra kırtasiyeci Mustafa Paçaman’ı ziyaret etti.

“İDDIA EDİYORUM ZİNCİR MARKETLER BİZE GÖRE ÇOK DANDİK, KALİTESİZ MALLAR SATIYORLARDIR”

Bu seneden umutlu olduğu belirten Paçaman; “Sıkıntılar bir tek bunlarla da kalmıyor. Pandemi süreci ayrı bir dert. Bir de büyük marketler olayı var başımızda. Kırtasiyeciler birliği, İstanbul’da canlı yayın yaptılar ve bu konu ile ilgili ciddi bir kalabalık oluşturmuşlar. Bizler de kırtasiyeci, kitapçılar olarak destekliyoruz. Bu tarz yerlerin kendi işlerini yapmasından yanayız. Halkımıza bu tarz yerlerin sattıkları ile bizim sattığımız kırtasiye malzemeleri arasında dağlar kadar fark olduğunu anlatmamız gerekiyor. İddia ediyorum zincir marketler bize göre çok dandik, kalitesiz mallar satıyorlardır. Bizim sektörün satış yaptığı insanlar çocuklar. Çocuklara sağlıklı ürünler satılmadığına inanıyoruz. Bu sıkıntılar yıllardan beri devam etmekte. Ama bu sezon sorunların üstüne biraz daha gidildiğine inanıyorum. Temennimiz herkes kendi işini yapsın” ifadelerini kullandı.

Keşan TSO yöneticileri Önder Beyazıt’ın iş yerine giderek kendilerine hayırlı işler diledi ve ellerinden gelen desteği verdiklerini vurguladılar.

1968 yılından beridir bu sektörde olduğunu belirten Önder Beyazıt; geçtiğimiz günlerde kırtasiyecilerin İstanbul’da basın açıklaması yaptığını hatırlatarak sözlerine söyle devam etti; “Bu konu, medyada çok yer bulmadı. Daha geniş kapsamlı duyurmak gerekir. Odaların bu konu hakkında daha çok çalışması gerekmektedir. Zincir marketler Keşan’da çok fazla arttı. Bunlara kim dur diyecek?” dedi.

Keşan TSO heyeti son olarak kırtasiyeci Önder Beyazıt’ı ziyaret etti.

54 yıllıdır kırtasiyecilik yaptığını belirten Önder Beyazıt “Zincir marketlerdeki ürünlerin kalitesiz oluğunu görüyoruz. Vatandaşlarımızın alışverişini yerel kırtasiyelerden yapmasını temenni ediyoruz. İnşallah pandemi sürecini hep birlikte atlatırız. Keşan’da esnaf olarak birbirimize bağlı kalmalıyız” dedi.