HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Hasan Kocaman, yılbaşından sonra birçok kalemde zam yapıldığının hatırlatarak,“Esnaflarımızın bu zamların altından kalkması mümkün değil. Bu zamlar ile esnafın ışığı yanmaz, sokaklar aydınlanmaz çünkü vitrinin lambalarını söndürmek zorunda kalır. Bunların olmaması için esnaf için özel tarife uygulanmalı. Dolmuş, taksi, kamyon ve minibüsler kontak açamaz, marşa basamaz. Onun için ÖTV ve KDV indirime gidilmeli.” dedi.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZDA ESNAFA ÖZEL TARİFE UYGULANMALI

Esnafın Bağkur primlerini ödeyemez duruma geldiğini ifade eden Kocaman, “Aralık ayı için açıklanan enflasyon oranı yıllık 36.08 artarak, beklentinin de üzerinde son 19 yılın en yüksek oranı olarak kayıtlara geçti. Bununla birlikte yeni yıla yüksek zamlarla girilmesi başta esnafımız olmak üzere tüm kesimleri olumsuz etkiledi. Zaten pandemide oldukça zor günler geçiren, Bağkur’unu, vergisini ve iş yerinin kirasını ödeyemeyen esnafımız, bu zamların altından kalkamaz. Hatta dolabını çalıştıramaz, sokağı aydınlattığı vitrinlerinin lambalarını yakamayacak duruma gelir. Acilen esnafın bu durumu göz önüne alınarak zamlarda ve yeniden değerleme oranlarında esnekliğe gidilmeli. Elektrik ve doğalgazda esnafa özel tarife uygulanmalı” diye konuştu.

YEREL ESNAFLARIN EKONOMİYE KATKISI YADSINAMAZ

Ankara’da, TOBB ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya katılan Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı’nın, Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş ile yaptığı görüşmede zincir market konusunu ilettiğini kaydeden Kocaman, yerel esnafı koruma noktasında birlikte hareket etmekten dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, “Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanımıza bu konuya gösterdiği hassasiyet nedeniyle teşekkür ederiz. Yerel esnafların ekonomiye katkısı yadsınamaz. Dolayısıyla birliktelik içerisinde yapacağımız çalışmalar sonucunda olumlu yansımalar olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.