HABER MERKEZİ

Saat 14.00 sıralarında, Keşan TSO Meclis Toplantı Salonu'nda başlayan açıklamaya; Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Keşan TSO Genel Sekreteri Erdem Başak, Keşan TSO KOSGEB Sorumlusu KadircanTunç ile hibe desteklerinden faydalanan Hasan SavaşMeral BademHakan Katrancı ve Muzaffer Kadem katıldı.

“ÜRETİMİN VE ÜRETİCİNİN HER ZAMAN DA YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Şapçı, 2020 yılında KOSGEB desteklerinden yararlanan 4 girişimci ile birlikte olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, "Bu tarz toplantıları, KOSGEB'i duyurmak için daha sık ve özendirici olması için yapıyoruz. KOSGEB ile alakalı 2020 yılı içerisinde 2 adet arge araştırma geliştirme projesi, 8. adet de üretici-imalatçı firma ve 28 hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmeci ile Keşan, İpsala ve Enez ilçelerinde toplam 38 girişimcimiz ile bölgemize toplam 1 milyon 200 bin TL geri ödemesiz destek sağladık. İlave olarak da KOSGEB desteğiyle işletme açmış olan yani yeni girişimcilerimize yönelik düşük faizli kredi desteğinden yararlanmalarını sağladık. Bu da 2020 yılı içerisinde 600 bin TL'nin üzerine çıktı. Yazılım, ayakkabı üreticisi, süt ürünleri üreticisi, kolonya üreticisi, makine üreticisi ve badem yağı üreticisi gibi bölgemizde yeni girişimcilerimiz oldu. Baktığımızda inovasyonu yüksek girişimcilerimiz oluyor. Bu da bölge adına bizi sevindiriyor. Bölgemizin ürünlerine katma değer sağlamış oluyorlar. Böyle olanaklar yakalayıp kendi işlerini geliştirdikleri için çok teşekkür ederim. KOSGEB birimimiz, son yapılan ve başarılı olan projelere onaylatan girişimcilerimize en önemli ihtiyacı olan makine desteği olarak da 1 milyon TL üzerinde yeni hibe desteği verilmesini sağladı. Üretimin ve üreticinin her zaman da yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Daha sonra söz alan Tunç, KOSGEB Keşan TSO Temsilciliği olarak Keşan, İpsala ve Enez'deki işletmelerin işini geliştirmek isteyenlere her zaman kapılarının açık olduğunu belirterek şunları söyledi: "Özellikle başkanın da belirttiği gibi 2019 yılında yayımlanan KOSGEB mevzuatı ile birlikte özellikle üretim sektöründe faaliyet gösteren işletmelere destek miktarımız arttı ve artarak devam etmekte. Bu günde bizlerle birlikte toplamda 2021 yılında 6 tane girişimci projesi onaylandı. 1 milyon TL üzerinde hibe desteğimizi bölgemize kazandırdık." 

Toplantının devamında, hibe desteklerinden yararlananlar görüşlerini dile getirdi. Toplantının bu bölümünde söz alan Hasan Savaş"KOSGEB'den aldığım destekle bu atölye İstanbul'dan buraya taşıdım. Keşan Belediyemize 2 bin 500 adet terlik yapmak üzere ilk siparişimizi aldık ve onları teslim ettik. Bu proje altından kalkabilmek ve istihdam sağlayabilmek, yanımızdaki eleman sayısını artırabilmek için diğer belediyelerle şu anda görüşme içerisindeyiz. Onlar da bize destekleri sağlayacaklarını belirtmişlerdi. Yeni girişimci arkadaşlarımız bunları bilmeli" dedi.

Bir diğer girişimci Muzaffer Kadem ise şunları söyledi: “Badem üreticisiyim. Daha iyi pazarlayabilmek ve katma değerli ürün yaratabilmek, bölgemize istihdam sağlayabilmek adına KOSGEB'in desteği ilebir badem yağı imalathanesi açmış bulunmaktayım. Marmara bölgesinde özellikle badem yağı aromatik yağlar üzerine birişletme bulunmamakta. Bu da teşvik edici bir neden oldu. Keşan TSO'ya yardımlarından dolayı teşekkür ederim.”

Toplantının devamında konuşan Hasan Savaş"Eğitim almış olduğum dönemle birlikte 15 yıldır bu sektörün içerisindeyim. Yazılım ve tasarım alanında özellikle bölgemizdeki ticari işletmelerimize hem tasarım, hem de yazılım alanında destek sağlamak amacındayım. Daha kurumsal yapıda daha inovatif çalışmalarla ticari işletmelere yardımcı olmak istiyorum. Bu anlamda Keşan TSO'nun da desteği ile KOSGEB'den hibe almış bulunmaktayım. Böylece yazılımcı arkadaşlara da örnek olması anlamında da bu desteklere başvurmalarını istiyorum” diye konuştu. Meral Badem de şunları söyledi: "Manda sütü işliyorum. Amatörce yaptığım işi profesyonelliğe doğru götürüyorum. KOSGEB'den aldığım destek sayesinde makine ekipmanları almaya başladım. Keşan TSO ve KOSGEB Temsilcisi Kadircan Tunç Bey'de destekleri için çok teşekkür ediyorum.”

Toplantının sonunda yeniden söz alan İsmail Şapçı, bu tarz toplantıları yapmaya devam edeceklerinin altını çizerek şunları söyledi:"Son zamanlarda ülkemizde özellikle finansmana ulaşmak zorlaştı. Bunu sağlayabilmek için de çeşitli destekler var. Bunlardan yararlanabileceklerini düşünüyorlarsa odamızdan bilgi almaya davet ediyorum. Amacımız bölgemizde daha katma değerli ürünler üreten işletmeler yaratmak.Daha çok istihdama katkıda bulunmak. Yatırım fikriniz varsa, girişimcilik fikriniz varsa buyurun gelin bir çayımızı için.değerlendirelim." 

Yapılan konuşmaların ardından toplantı sona erdi.