HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Doç. Dr. Gaytancıoğlu, pandemi nedeniyle kısa çalışma ödeneğinden yararlanan çalışanların sosyal güvenlik primleri eksik yattığını bu nedenle emeklilik için prim gün sayısını dolduramadıklarını ve mağdur olduklarını söyledi.

“Devletin sosyal devlet olma niteliği gereği kısa çalışma ödeneğinden yararlananların sosyal güvenlik primlerini ödemesi gerekirdi” diyen Doç. Dr. Gaytancıoğlu yasa teklifiyle bu mağduriyeti ortadan kaldırmak istedikleri ifade etti.

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu teklifin gerekçesini de şu şekilde açıkladı:  “Ortaya çıkan mağduriyetlerin giderilmesi için kısa çalışma priminden yararlanan yurttaşlarımızın bu sürelerdeki sosyal güvenlik primleri hazinece ödenmesi gerekir. Getirilen teklifle kısa çalışma ödeneğinden yararlanan yurttaşlarımızın bu sürelerdeki sosyal güvenlik primlerinin hazinece karşılanması sağlanmaktadır. Böylelikle emeklilik için prim gün sayısını bekleyen yurttaşlarımızın mağduriyetleri giderilmektedir.”

Teklif yasalaştığı takdirde kısa çalışma ödeneğinden yararlanan ve bu nedenle primleri eksik yatan yurttaşların primleri hazinece ödenecek. Böylelikle emeklilik için prim gün sayısını bekleyen vatandaşlar emekli olabilecek.