SONGÜL KONAR

Taleplerini ilgililere ilettiklerini belirten Kocaman, kapanmadan dolayı da en çok kendi meslek gruplarının etkilendiğini söyledi.

Kapanmadan bankaların muaf olduğunu da hatırlatan Hasan Kocaman, işyerlerinin açık olmadığı bu dönemde ödemlerinin devam ettiğini kaydederek bu konu da bir çalışma yapılması gerektiğinin altını çizdi.

“EĞER BENİM MAĞAZAM KAPALIYSA BENİM SATTIĞIM ÜRÜNLERİN ZİNCİR MARKETLERDE DE SATIŞINA ENGEL OLSUNLAR”

Uygulanacak olan 17 günlük kapanma sadece kendi esnafını ve berberleri kapsadığını belirten Kocaman, sözlerine şöyle devam etti: “Onun dışında herkes sokakta olacak. Bizim işyerlerimiz kapalı kalacaksa bu süreçte bizim ürünlerimizin zincir marketlerde de satılmasını istemiyoruz. Bu konuyla valiliğe ve kaymakamlığa taleplerimizi ilettik. Çevre il ve ilçelerde örnekleri de var. Hıfzıssıhha kurlumuzdan ricamız biran önce toplanıp bu konuda bir karar almalarıdır. Gerekli çalışmaları yapıp bize bir olumlu sonuç vermelerini istiyoruz çünkü bizler esnafımıza cevap veremeyecek duruma geldik. Çarşıda ki mağazalar kapanıyor fakat aynı ürünler zincir marketlerde satıldığı için bize çok fazla tepki geliyor. Çağrımızdır, eğer benim mağazam kapalıysa benim sattığım ürünlerin zincir marketlerde de satışına engel olsunlar. Yetkililer bu konuyu lütfen dikkate alsınlar. Küçük esnaf olduğumuz için çok çabuk etkileniyoruz. Herkes kapanacaksa bizde kapanalım fakat buradaki ceza sadece bize kesildi. Bizim dışımızda inşaatçı açık, sanayide ki montajcı açık. Marangoz gidip montajını yapacak ama benim bir perdecim gidip montajını yapamıyor. Bu nasıl bir genelge anlamış değilim. Bankalar niye açık? Devletimiz kapalı olduğumuz günlerde bizden alacaklarını istiyor. Böyle bir uygulama olmaz. Vergi borcumuz var ama işyerimizi kapatıyoruz nasıl ödeyeceğiz biz bunları. Bu baştan yapılan yanlış bir değerlendirme bana göre. Bu gibi şeylerin tekrar değerlendirilip tarafımıza bilgi verilmesi veya olumlu bir şekilde değiştirilmesini talep ediyoruz. Bayram haftasına gireceğimiz zamanda bu yasak bizi çok zarara uğrattı. Bununla ilgili yetkililerden yardım bekliyoruz.”