SONGÜL KONAR

Kocaman yaptığı açıklamada, özellikle bu dönemlerde vatandaşın yerel esnaftan alışveriş yapması gerektiğini, yerel esnafı desteklemesi gerektiğini vurguladı. 

Kocaman, zincir marketler yüzünden yerel esnaf olan kırtasiyecilerin zaman zaman sıkıntılar yaşadığına dikkat çekti. 

“BİZİM KIRTASİYECİLERİMİZ YILIN 12 AYI DA BURADA”

Açıklamasında vatandaşların yerel esnaftan alışveriş yapmasını öneren Kocaman, “21 Eylül’de ilkokul 1. sınıf ve anaokullarının açılacağını öğrendik. Zincir marketler yüzünden zaman zaman kırtasiyecilerimizin sıkıntıları oluyor. Zincir marketler yılda bir defa indirimli ürünü getirip satmaya çalışıyorlar fakat bizim kırtasiyecilerimiz yılın 12 ayı da burada. Burada alışveriş yaparken özellikle zincir marketleri değil de, şehrimizde sokağımızın köşesinde, caddemizde olan kırtasiyeleri tercih edelim. Bu insanlar bize sürekli lazım. Yerel esnafımızın ayakta kalmasını sağlayalım. Pandemi döneminde zincir marketler yeterince iş yaptılar. Kırtasiyelerimiz bu dönemde kapalı kaldılar. Kapalı kaldıkları sürede kazançları da olmadı. Bu insanlara destek olmamız gerekiyor. Vatandaş olarak bize düşen görev, yerel esnafımızdan alışveriş yapmayı sağlamak” dedi. 

“ÖZELLİKLE KIRTASİYE VE KENDİ ESNAFIMIZDAN ALIŞVERİŞ YAPMAYI TERCİH EDELİM”

Yerel esnafın sattığı ürünün, zincir marketlerde satılan ürünlerden daha kaliteli olduğunu hatırlatan Kocaman, sözlerine şöyle devam etti: “Yerel esnafımızın sattığı ürünlerin zincir marketlerde satılan ürünlerden daha kaliteli olduğunu düşünüyorum. Zincir markette 5 kalemi 2,99’a alabilirsiniz ama kırtasiyeden alınan 1,75’lik kalemin kalitesi eş değerdir. Aynı şekilde çantadan da örnek vermek gerekirse zincir marketten bir çantayı 35-40 TL’ye alabilirsiniz ama yerel kırtasiyeden alacağınız 50 TL’lik bir çanta çocuğunuzun okul dönemini de bitirebilir. Zincir marketten alınan çanta ile ilk dönem bile tamamlanamayabilir. ‘Ucuzunu alacak kadar zengin değilim’ diye bir söz vardır. Deyim yerindeyse bunu göz önünde bulundurarak özellikle kırtasiye ve kendi esnafımızdan alışveriş yapmayı tercih edelim. Bu insanlar bize sürekli lazım. Yarın öbür gün kırtasiyeler kapandığında zincir marketlerin bu ürünleri getirmesini mi bekleyeceğiz. Bir kitap lazım olduğunda bunu nereden temin edeceğiz? Buları göz önünde bulundurmamız gerekiyor.” 

“ALIŞVERİŞLERİMİZİ YEREL ESNAFIMIZDAN YAPALIM”

Özellikle bu dönemde yerel esnafa sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Kocaman, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Halk olarak alışverişimizi mümkün olduğu kadar yerel esnaftan yapmaya çalışalım. Ama kasap ama konfeksiyon ama kırtasiye alışverişlerimizi yerel esnafımızdan yapalım. Özellikle bu dönemde yerel esnafımıza sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu günlerde herkesin maske, mesafe ve temizlik konularına özen göstermesi gerektiğini de hatırlatıyorum.”