SONGÜL KONAR

Keşan Belediyesi Yeni Pazaryeri Kompleksi’ndeki bir çay ocağında düzenlenen genel kurul, saat 12.00 sıralarında başladı. Genel kurulda, divan başkanlığı seçimlerinin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra dernek başkanı Mehmet Köşeli söz aldı.

Derneği kurmalarındaki amaçla ilgili bilgilendirmede bulunarak, sözlerine başlayan Köşeli, şunları söyledi: “Keşan’da ihtiyaç olmasından ötürü böyle bir dernek kurmayı uygun bulduk. Esnaflarımızın rahat ve huzurlu olabilmesi, sorunlarının giderilmesi, ilçe ekonomisine katkıda bulunabilmek için projelerimiz var. Bu projelerimizden biri Yunanistan’dan gelen soydaşlarımızın Keşan’da rahatça alışverişlerini yapabilmelerini sağlamaktır. Ayrıca, ilk faaliyetlerimizden biri de, Yunanca kursu aşmaktır. Buna tüm esnaf arkadaşlarımızı davet edeceğiz. Böylece, Yunanistan’dan gelen insanlarla rahatça diyalog kurma imkânı sağlanmış olacak. Amacımız; Keşan ekonomisine katkıda bulunmaktır. Her geçen gün büyüyeceğimize inanıyorum. Hedefleri olmayan gemilerin yelken açması mümkün değildir. Örnek vermek gerekirse; nasıl bir işadamları kulübü varsa, bizlerde Esnaf ve Pazarcılar Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği Lokali’ni kurmak istiyoruz. Artık, Keşan’da iyi şeyler yapabileceğimize inandığımız için arkadaşlarımızla birlik olduk. Hayırlı olmasını diliyorum.”

Konuşmanın ardından yönetim kurulu faaliyet raporu okundu, tahmini bütçe görüşüldü ve onaylandı.

Genel Kurul’da daha sonra yönetim kurulunun seçilmesine geçildi. Yapılan oylamada, yönetim kurulu şöyle oluştu: Mehmet Köşeli (Başkan), Kudret Kalkan (Başkan Yardımcısı), Yüksel Teküstün (Sayman), Doğan Karakaş, Murat Kabayel, Şevket Duran, Şevket Doğru, Coşkun Gümüş.